Τι αποφάσισαν Σαμαράς-Βενιζέλος

Τι αποφάσισαν Σαμαράς-Βενιζέλος

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δημιουργία ενός «κυβερνητικού συμβουλίου απασχόλησης» συναποφάσισαν χθες οι κ. Αντώνης Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος για την καλύτερη αντιμετώπιση της μάστιγας της ανεργίας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε αργά το απόγευμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, το συγκεκριμένο όργανο θα συνέρχεται σε τακτική βάση και εκτός των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου θα μετέχουν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί, με αυξημένο βέβαια τον ρόλο που θα έχει ο κ. Γιάννης Βρούτσης ως καθ’ ύλην αρμόδιος στον τομέα της απασχόλησης. Παράλληλα, ωστόσο, στο ίδιο συμβούλιο θα συμμετέχουν ad hoc τόσο ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ όσο και εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να συζητούνται, προωθούνται και να οργανώνονται καλύτερα ιδέες και πρωτοβουλίες για τη μείωση της ανεργίας.

Παράλληλα, στη χθεσινή σύσκεψη συζητήθηκε βέβαια και όλη η ατζέντα της κυβέρνησης ενόψει της νέας άφιξης της τρόικας, η οποία, όπως δήλωσε ο κ. Γ. Στουρνάρας, θα οριστικοποιηθεί ως προς τον χρόνο της τις αμέσως επόμενες μέρες. Ο ίδιος επιπλέον φέρεται να ανέλυσε στον πρωθυπουργό και στον κ. Βενιζέλο το πρόβλημα του δημοσιονομικού κενού ύψους 11 δισ. ευρώ, όπως και τους τρόπους που προτείνει το υπουργείο Οικονομικών για να καλυφθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή