Υβρεις στη Βουλή απο τη Χρυσή Αυγή

Υβρεις στη Βουλή απο τη Χρυσή Αυγή

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με φωνές και ύβρεις, δηλωτικές της επιθετικής συμπεριφοράς που ανέκαθεν επιδείκνυαν εντός του Κοινοβουλίου, βουλευτές της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη και παρούσα τη σύζυγο του προ-φυλακισθέντος αρχηγού Ελένη Ζαρούλια, αποχώρησαν χθες από την αίθουσα της Ολομέλειας, μόλις αντιμετώπισαν την εντονότατη πολιτική αποδοκιμασία όχι μόνο άλλων βουλευτών, αλλά και του προεδρεύοντος της συνεδρίασης.

«Να σηκωθείτε να φύγετε, να ησυχάσει και ο ελληνικός λαός από τους τραμπούκους και τους φασίστες», είπε σε εντονότατο ύφος ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ι. Δριβελέγκας, καθώς έβλεπε ότι οι προτροπές του προς τον φραστικά επιτιθέμενο προς όλους και όλα Ηλ. Κασιδιάρη να σεβαστεί τον χώρο του Κοινοβουλίου δεν έβρισκαν ανταπόκριση.

Η επιθετική συμπεριφορά του χρυσαυγίτη βουλευτή άρχισε με την εκ μέρους του «καταγγελία» περί «παράνομης Βουλής», καθώς -όπως είπε- λειτουργεί με έξι ομοϊδεάτες του βουλευτές στη φυλακή. Σημείωσε, μάλιστα, ότι οι «6» προφυλακίστηκαν «για το έγκλημά τους να πουν την αλήθεια, ότι αυτή η Βουλή έχει καταντήσει πλέον διαφθορείο του Ελληνισμού». Συνέχισε υποστηρίζοντας πως είναι σε εξέλιξη «παράνομα και αντισυνταγματικά σχέδια για να τεθεί εκτός νόμου η Χ.Α.» και να μπουν και άλλοι βουλευτές στη φυλακή. Και στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε: «Εγώ, όσο παραμένω ελεύθερος θα έρχομαι στην αίθουσα αυτή για να λέω την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι είστε όλοι προδότες και πουλημένοι».

Οι φράσεις αυτές προκάλεσαν έντονες αποδοκιμασίες από βουλευτές άλλων κομμάτων που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην αίθουσα, οι οποίες πυροδότησαν και μεταξύ αυτών και των βουλευτών της Χ.Α. φραστικές αντιπαραθέσεις. Μέσα στο χάος της έντασης που ακολούθησε για λίγη ώρα, ο Ηλ. Κασιδιάρης συνέχισε να επιδεικνύει επιθετική συμπεριφορά, με τον κ. Δριβελέγκα να τον εγκαλεί και για την επιλογή του να ομιλεί «με το χέρι στην τσέπη». «Δεν ντρέπεσαι;», αντέδρασε προς τον προεδρεύοντα ο -υπό όρους μη προφυλακισθείς- βουλευτής της Χ.Α. «Εσύ να ντραπείς. Και βγάλε το χέρι από την τσέπη. Οταν μου μιλάς, να βγάζεις το χέρι από την τσέπη. Ακούς τι σου λέω; Ορίστε μας. Τραμπούκοι!», ανταπάντησε ο κ. Δριβελέγκας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή