«Να δώσουμε μια κλωτσιά στην τρόικα»

«Να δώσουμε μια κλωτσιά στην τρόικα»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυσφορία που του προκαλεί η παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα κατέστησε εμφανή χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας στο Προεδρικό Μέγαρο. Η φράση «να ξεπεράσουμε την κρίση και να δώσουμε μια κλωτσιά στην τρόικα» προκάλεσε αίσθηση στους παρισταμένους.

Ταυτόχρονα, πάντως, ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξουν πολιτικές αναταράξεις το επόμενο διάστημα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανάσχεση της προσπάθειας να βγει η χώρα από την κρίση: «Ελπίζω να μην έχουμε αναταράξεις, γιατί θέλουμε ησυχία για να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια, να ξεπεράσουμε την κρίση και να δώσουμε μια κλωτσιά στην τρόικα», είπε στους δημοσιογράφους. Απάντησε, ωστόσο, συβιλλικά σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, λέγοντας ότι «εδώ θα είμαι και του χρόνου για να παραδώσω».

Αναστάτωση είχε προκαλέσει προηγουμένως μια φράση του Προέδρου κατά την κοπή της πίτας, η οποία έδωσε την εντύπωση ότι προτίθεται να αποχωρήσει πρόωρα από τον προεδρικό θώκο: «Φέτος είναι η τελευταία μου χρονιά και θέλω να σας ευχαριστήσω από βάθους καρδίας για τη συνεργασία. Θα θυμάμαι πάντα τις αναμνήσει που εσείς μου δημιουργήσατε!». Η φράση αυτή παρερμηνεύτηκε γιατί η θητεία του προέδρου λήγει, ως γνωστόν, τον Μάρτιο του 2015. Οταν αυτό το αντελήφθησαν οι συνεργάτες του, πάντως, τον προσέγγισαν και του εξήγησαν τι είχε συμβεί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε τότε στους δημοσιογράφους ότι και τον Μάρτιο του 2015 θα βρίσκεται στη θέση του για να παραδώσει, ενώ τους επέκρινε επειδή είναι εξαιρετικά καχύποπτοι. Στην παρατήρηση εξάλλου ότι με αυτά που είπε, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ο κ. Παπούλιας παρατήρησε: «Κανείς δεν ξέρει τι γίνεται. Θνητοί είμαστε. Πού ξέρεις; Του χρόνου ο φούρναρης μπορεί να μην έχει ξύλα για να ψήσει τις πίτες».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί από τις 6 έως τις 8 Φεβρουαρίου στην έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, στη Ρωσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή