«Δεν έχει σκληρύνει τη στάση της η Τρόικα», τονίζει ο Γ.Στουρνάρας

«Δεν έχει σκληρύνει τη στάση της η Τρόικα», τονίζει ο Γ.Στουρνάρας

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η στάση της Τρόικας είναι ίδια από την αρχή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ούτε σκληρή ούτε μαλακή», ανέφερε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αμέσως μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Στουρνάρας, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα σενάρια που αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών απορρίπτουν σειρά μέτρων που τους έχει κοινοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών και ζητούν περισσότερα προκειμένου να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, υπογράμμισε ότι «εμείς έχουμε επιχειρήματα, στέλνουμε ό,τι πρέπει να στείλουμε και θα έρθουν τις επόμενες μέρες».

Σε ερώτηση αν η Τρόικα απορρίπτει τα ισοδύναμα μέτρα που έχει προτείνει η κυβέρνηση για τον ΦΠΑ στην εστίαση και τον φόρο ακινήτων, ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε: «Δεν είπα ότι δεν τα δέχονται. Υπάρχουν ισοδύναμα και ισοδύναμα».

Στη σύσκεψη πήραν μέρος, εκτός του κ. Στουρνάρα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή