Το Στρατηγείο Λάρισας κέντρο συντονισμού Ε.Ε.

Το Στρατηγείο Λάρισας κέντρο συντονισμού Ε.Ε.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ελληνικό Επιχειρησιακό Στρατηγείο της Λάρισας θα είναι το κέντρο συντονισμού της στρατιωτικής επιχείρησης της Ε.Ε. στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Αυτό αποφάσισε χθες το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (FAC) στις Βρυξέλλες. H επιχείρηση θα γίνει υπό την ομπρέλα της Κοινής Πολιτικής Ασφαλείας και Αμυνας (ΚΠΑΑ), θα έχει διάρκεια έως και έξι μήνες και θα πρέπει προηγουμένως να λάβει την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του FAC βρέθηκε η συζήτηση για τη στάση της Ε.Ε. στο ζήτημα της Συρίας και στις συνομιλίες της Διάσκεψης της Γενεύης, μετά και την πρόσκληση συμμετοχής που απευθύνθηκε στο Ιράν.

Ο ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλος στην παρέμβασή του υποστήριξε ότι το σημαντικότερο είναι να διαφυλαχθούν η αξιοπιστία και η νομιμοποίηση της διαδικασίας. Ζήτησε, επίσης, η μετριοπαθής συριακή αντιπολίτευση να μετάσχει ουσιαστικά στη Διάσκεψη, μετά και την πρόσκληση προς το Ιράν. Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η κατάσταση παραμένει έκτακτη και ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο οδικός χάρτης που εξήγγειλε η κυβέρνηση  για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Αύριο ο κ. Βενιζέλος θα προεδρεύσει της πρώτης συνάντησης της Διακυβερνητικής Διάσκεψης της Ε.Ε. με τη Σερβία. Την Τετάρτη, θα μεταβεί στο Μοντρέ της Ελβετίας για να συμμετάσχει σε συνάντηση υψηλού επιπέδου, στο πλαίσιο της Διάσκεψης Γενεύη ΙΙ για τη Συρία. Η συμμετοχή του κ. Βενιζέλου στη διάσκεψη γίνεται κατόπιν προσκλήσεως από τον γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή