Κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τον Ξηρό

Κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τον Ξηρό

4' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Απαντήσεις από την ΝΔ σχετικά με την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, κάνοντας μάλιστα λόγο για πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης. «Αντί η ΝΔ να καταφεύγει σε γελοίες επιθέσεις ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι δήθεν δεν καταδικάζει την τρομοκρατία, καλό θα ήταν να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα γύρω από τη φυγή του Χρ. Ξηρού, που εγείρουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες σχετικά με την κυβερνητική «ολιγωρία»», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κυρίως, προσθέτει, χρειάζεται να απαντήσει στο κατά πόσο η αντιμετώπιση του Χ. Ξηρού ως κρατουμένου, τόσο μέσα στη φυλακή όσο και κατά τις άδειες του, διέφερε από αυτή των υπολοίπων και κατά πόσο αυτή η προνομιακή αντιμετώπιση συνέβαλε στη φυγή του. Αντί αυτού, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «το κυβερνητικό κόμμα επιλέγει το δρόμο της μαύρης προπαγάνδας και της έμμεσης αξιοποίησης της υπόθεσης της 17Ν σε ένα ρεσιτάλ πλήρους πολιτικής ανευθυνότητας που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή και αφήνει εντελώς έκθετο τον ίδιο τον κ. Σαμαρά».

ΝΔ: Δεν τρομοκρατείται η δημοκρατία

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων κα Άννα Ασημακοπούλου, σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Χριστόδουλο Ξηρό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, από το να υιοθετήσουν απολύτως, τις γελοιότητες του αρχηγού των δολοφόνων της 17Ν, Γιωτόπουλου. Το ερώτημα είναι πλέον ποιος δίνει γραμμή σε ποιον. Ο Γιωτόπουλος στον ΣΥΡΙΖΑ ή ο ΣΥΡΙΖΑ στον Γιωτόπουλο; Όσο για την ταύτιση των απόψεών τους, αρκεί, απλώς, κάποιος να αντιπαραβάλει τις δηλώσεις τους».

«Η Δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τα παραληρήματα δολοφόνων και αδίστακτων εγκληματιών», αναφέρει σε δήλωσή της, χθες η εκπρόσωπος της ΝΔ. Επισημαίνει ότι ο ελληνικός λαός είναι ενωμένος απέναντί τους, πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες.

Μανώλης Γλέζος: Το σύστημα άφησε ελεύθερο τον Ξηρό

Την άποψη ότι το σύστημα άφησε ελεύθερο τον Χριστόδουλο Ξηρό, προκειμένου να αποπροσανατολιστούν οι πολίτες, εξέφρασε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς. «Ποιον συμφέρει η διαφυγή του δολοφόνου της 17 Ν;», διερωτάται ο κ. Γλέζος και απαντά: «Το σύστημα και μόνο, διότι αποπροσανατολίζει από την τραγωδία του λαού, και είναι αυτό που τον άφησε ελεύθερο».

Σχολιάζοντας το βίντεο του Ξηρού, κάνει λόγο για «απόπειρα του αυτόκλητου δικαστή και τιμωρού να βρει κοστούμι για να δικαιολογήσει το μίσος και τις δολοφονικές προθέσεις του». Όπως αναφέρει, «μια είναι η απάντηση. Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής δεν έχει ιδεολογική επένδυση».

 

ΚΚΕ: «Εχει ισχυρή δόση αποπροσανατολισμού η αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ»

«Όλες αυτές οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν αυτό για το οποίο χρόνια μιλάει το ΚΚΕ, έχοντας ξεκάθαρη θέση απέναντι σε τέτοιου είδους οργανώσεις και ενέργειες», ανέφερε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του κόμματος, σχετικά με όσα είπε ο Χριστόδουλος Ξηρός και για όσα αναφέρονται στην επιστολή Γιωτόπουλου, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Σκάϊ, και εξήγησε: «Αυτές οι οργανώσεις, όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που δήθεν επικαλούνται και στο όνομα του οποίου δήθεν παλεύουν και δρουν -το “παλεύουν” εντός πολλών-πολλών εισαγωγικών, εννοείται-, δεν έχουν καμία σχέση με τις αγωνίες και τα προβλήματα του λαού, με τους αγώνες του, με την πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, αλλά αντίθετα αξιοποιούνται από το σύστημα, από διάφορους μηχανισμούς και για τη συκοφάντηση των λαϊκών αγώνων και για να καλλιεργηθεί κλίμα φόβου και υποταγής. Να καθηλωθούν δηλαδή, να αδρανοποιηθούν λαϊκές δυνάμεις, ιδιαίτερα σε μία περίοδο, που εξαιτίας και της αντιλαϊκής πολιτικής που καθημερινά νοιώθει στο πετσί του ο λαός, θα πρέπει όχι μόνο να μην υπάρχει φόβος, αλλά θα πρέπει να υπάρχει ανασκούμπωμα και καθημερινή πάλη».

Ερωτηθείς αν το ΚΚΕ φοβάται κάποιο χτύπημα, είπε ότι «ο λαός πρέπει να είναι σε εγρήγορση, με τα μάτια και τα αυτιά του ανοιχτά, για κάθε ενδεχόμενο το οποίο μπορεί να αποπροσανατολίσει, να αλλάξει δηλαδή την ανάγκη, σήμερα, να υπάρχει μια ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση και με όρους μαζικής δράσης ενάντια στα καθημερινά προβλήματα που οξύνονται».

Ο κ. Γκιόκας ανέφερε, επίσης, ότι «έχει ισχυρή δόση αποπροσανατολισμού» η αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, γύρω από τα ζητήματα της τρομοκρατίας, των εκλογών και της Προεδρίας της Δημοκρατίας, και στο τι θεό πιστεύει ο καθένας.

«Είναι μια δικομματική αντιπαράθεση, κατά τη γνώμη μας προεκλογικού χαρακτήρα, ανεξάρτητα από το πότε θα γίνουν βουλευτικές εκλογές, που βολεύει και τους δύο για να μην γίνει μία συζήτηση ουσιαστική, που πρέπει να γίνει σήμερα, όχι στα πάνελ των τηλεοπτικών εκπομπών μόνο, αλλά μέσα στο λαό για τα ουσιαστικά προβλήματα, για τις αιτίες που ο λαός μας βιώνει αυτά που βιώνει, και για την ανάγκη σήμερα να υπάρχει μία απάντηση από την μεριά του λαού απέναντι σε αυτές τις αιτίες», είπε ο κ. Γκιόκας, προσθέτοντας ότι εκτίμηση του ΚΚΕ είναι πως όσο πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών θα εντείνεται η πόλωση με χαρακτηριστικά αποπροσανατολισμού, «γιατί υπάρχει ουσιαστική σύγκλιση μεταξύ των δύο βασικών κομμάτων του νέου διπολισμού στα βασικά στρατηγικά ζητήματα, το ζήτημα της ΕΕ, της καπιταλιστικής ανάκαμψης και πώς ο καθένας, με διαφορές βέβαια, την υπηρετούν, σε βάρος πάντα του λαού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή