Eυκολότερες προφυλακίσεις για κακουργήματα προωθεί η κυβέρνηση

Eυκολότερες προφυλακίσεις για κακουργήματα προωθεί η κυβέρνηση

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο προς το οποίο προσανατολίζεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, οι προφυλακίσεις θα είναι ευκολότερες για όσους έχουν διαπράξει κακουργήματα και προβλέπεται γι’ αυτά ποινή κάθειρξης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να επανεξετάσει όλο το νομοθετικό πλαίσιο για τις προφυλακίσεις (προσωρινές κρατήσεις) και την επιβολή περιοριστικών όρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αθανασίου προσανατολίζεται να επαναφέρει το νομοθετικό πλαίσιο που ίσχυε για τις προφυλακίσεις προ του 2010. Ειδικότερα, σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο πριν από το έτος 2010, για να μπορεί κάποιος να προφυλακιστεί έπρεπε, για το αδίκημα το οποίο είχε διαπράξει, να προβλέπεται ποινή κάθειρξης 10 ετών και πάνω.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης προσανατολίζεται τώρα να επαναφέρει το προ του 2010 νομοθετικό πλαίσιο, κι έτσι να είναι πλέον στη διακριτική ευχέρεια του ανακριτή να διατάξει την προφυλάκιση ή όχι, για τις περιπτώσεις εκείνες που έχουν διαπραχθεί αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα και προβλέπεται ποινή κάθειρξης.

Να σημειωθεί, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης για το θέμα αυτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή