Θύελλα με αφορμή δήλωση Χριστογιάννη περί «επανάστασης»

Θύελλα με αφορμή δήλωση Χριστογιάννη περί «επανάστασης»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική θύελλα και σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η αναφορά του βουλευτή Πιερίας της Ν.Δ. Δημ. Χριστογιάννη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, ότι «η χούντα ήταν επανάσταση». Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να σχολιάσει τη δήλωση υιοθετώντας το ύφος και τον τόνο που χρησιμοποίησε το προηγούμενο διάστημα η Ν.Δ. για να καταγγείλει υποστήριξη στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς καταδικασθέντες τρομοκράτες. Ετσι, στην ανακοίνωσή του κάλεσε τη Ν.Δ. να αποδοκιμάσει και να διαγράψει τον βουλευτή, «ειδάλλως η Ν.Δ. του κ. Σαμαρά θεωρεί ότι “η χούντα ήταν επανάσταση”».

Οι αναφορές του κ. Χριστογιάννη προκάλεσαν έντονη αντίδραση και από πλευράς ΠΑΣΟΚ, που χαρακτήρισε την επίμαχη δήλωση «απαράδεκτη και ανατριχιαστική» και κάλεσε τη Ν.Δ. να αποδοκιμάσει τις απόψεις του βουλευτή και να τον επαναφέρει στην τάξη.

Για απόψεις «που θωπεύουν την επτάχρονη δικτατορία και εξωραΐζουν τον χαρακτήρα της» έκανε λόγο η ΔΗΜΑΡ, ζητώντας και αυτή την αποδοκιμασία του βουλευτή. Το ΚΚΕ αναφέρθηκε σε «δεδομένη και αυτονόητη καταδίκη απόψεων που εξωραΐζουν ή αποκρύπτουν τον πραγματικό χαρακτήρα της εφτάχρονης δικτατορίας». Στον απόηχο των σφοδρών αντιδράσεων, ο κ. Χριστογιάννης επανήλθε με διορθωτική δήλωση, αναφέροντας ότι υπερασπίζεται τις θέσεις του κόμματός του που «αποκατέστησε τη δημοκρατία και ήταν και είναι απέναντι σε κάθε μορφή βίας και τυραννίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή