ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόσκληση συμπόρευσης από ΚΚΕ

prosklisi-symporeysis-apo-kke-2002591

Τη διενέργεια του πρώτου γύρου των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με τις ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου και την πραγματοποίηση του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου αυτό απαιτηθεί, την 1η Ιουνίου, ζήτησε χθες ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Με τη χθεσινή δήλωσή του, ο γ.γ. του ΚΚΕ τοποθετήθηκε έναντι της πρόθεσης της κυβέρνησης να γίνει ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές. Ο κ. Κουτσούμπας έβαλε στο τραπέζι την οικονομική διάσταση του θέματος, αναφέροντας ότι θα πρέπει να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι «στην άσκηση του δικαιώματος της ψήφου, ιδιαίτερα σήμερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και μεγάλων οικονομικών προβλημάτων».

Περιγράφοντας το διακύβευμα της προσεχούς διπλής εκλογικής αναμέτρησης, ο γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε ότι συγκρούονται δύο διαφορετικοί δρόμοι: «Ο δρόμος που υπηρετεί τη διέξοδο από την κρίση σε όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου εις βάρος του λαού και ο δρόμος που υπηρετεί τον λαό και τις πραγματικές, συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες του». Κάλεσε, μάλιστα, τους πολίτες σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, αναφέροντας ότι με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση και θα ανοίξει ο δρόμος για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Μιλώντας σε εκδήλωση – συζήτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Τμήματος Παιδείας του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο για την έρευνα, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας. Εκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού με ευθύνη της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και προσπάθεια να τρομοκρατηθούν οι αγωνιστικές δυνάμεις του λαού μέσα από την ανάδειξη και προβολή του ζητήματος της τρομοκρατίας. Αναφέρθηκε, δε, σε «προβοκάτορες της εγχώριας τρομοκρατίας, της 17Ν και άλλων ομάδων, που εδώ και πολλά χρόνια, είναι πλέον φανερό, βρίσκονται στην υπηρεσία μηχανισμών, υπηρεσιών, ντόπιων και ξένων».

Πρόσθεσε, τέλος, ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να συζητά για τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τον λαό: «Για τα νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή, για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες λαϊκές οικογένειες, για το μέλλον της οικονομίας, της επιστήμης, της ενεργού συμμετοχής στην καθημερινή δράση και πάλη».