Κυρ.Μητσοτάκης: Αίτημα των πολιτών και όχι της Τρόικας η ανασυγκρότηση του κράτους

Κυρ.Μητσοτάκης: Αίτημα των πολιτών και όχι της Τρόικας η ανασυγκρότηση του κράτους

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Κάρολος Παπούλιας ενημερώθηκε από τον κ. Μητσοτάκη για την κατάσταση που επικρατεί στη Δημόσια Διοίκηση και τις αλλαγές και ρυθμίσεις που θα γίνουν με το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, την επόμενη εβδομάδα.

«Εχουμε αναλάβει το μεγάλο βάρος της ανασυγκρότησης του κράτους, όχι γιατί το λέει η τρόικα αλλά γιατί το ζητούν οι πολίτες» ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης.

«Είναι το άλφα και το ωμέγα», επισήμανε από τη μεριά του ο κ. Παπούλιας, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσέθεσε ότι υπάρχει σχέδιο που προχωράει. «Θεωρώ ότι κάνετε καλή δουλειά», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μετά το πέρας της συνάντησή τους ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο, όπως είπε, «μειώνουμε τα διοικητικά βάρη, καταργούμε φορείς και διατυπώνουμε νέους κανόνες αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Επανέλαβα ότι στόχος είναι ένα κράτος πιο λειτουργικό για τους πολίτες».

Λίγο μετά τις 14:00 ο Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε τον Λ. Ρακιντζή ο οποίος επισήμανε ότι χωρίς Δημόσια Διοίκηση δεν θα υπάρξει ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι «ο κόσμος κατάλαβε πως μία από τις κύριες αιτίες της κρίσης είναι η διαφθορά. Κάνει καταγγελίες. Αν "μαζέψουμε" και τη γραφειοκρατία, με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα πάμε καλύτερα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή