Θετικό σήμα από Σβόμποντα προς Κουβέλη

Θετικό σήμα από Σβόμποντα προς Κουβέλη

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δέσμευση του προέδρου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα, ότι δεν θα στηρίξει μόνον το ΠΑΣΟΚ και τους «58», αλλά και τη ΔΗΜΑΡ ενόψει ευρωεκλογών, φέρεται να απέσπασε χθες ο κ. Φώτης Κουβέλης. Υστερα από συνάντηση που είχαν, ο κ. Σβόμποντα είπε συγκεκριμένα ότι «υποστηρίζουμε την ενίσχυση των σοσιαλιστικών δυνάμεων στην Ελλάδα, ώστε να υπάρξει σημαντική εκπροσώπηση και στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ευρωσοσιαλιστική Ομάδα», γεγονός που ικανοποίησε βέβαια τον κ. Κουβέλη, καθώς μέχρι και χθες ο κ. Σβόμποντα φερόταν να εκφράζει την έντονη ενόχλησή του για τη μη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στη συμπαράταξη του ΠΑΣΟΚ με τους «58». Εξ ου και ο κ. Κουβέλης έσπευσε αμέσως να κεφαλαιοποιήσει τη δήλωση Σβόμποντα χαρακτηρίζοντας «σημαντικό γεγονός ότι στηρίζει όλες τις προσπάθειες με σοσιαλιστικό πρόσημο». Οι δε συνεργάτες του έσπευδαν να διοχετεύσουν στον Τύπο ότι, πλην του κ. Σβόμποντα, και ο Σοσιαλιστής πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς θα αποστείλει προεκλογικό μήνυμα υποστήριξης στη ΔΗΜΑΡ (εκτός από το ΠΑΣΟΚ), υπονοώντας έτσι ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές έχουν ήδη υποδεχθεί στους κόλπους τους το κόμμα του κ. Κουβέλη.

Ολα τούτα, ωστόσο, δεν στάθηκαν ικανά να καλύψουν τα σοβαρά ενδοκομματικά προβλήματα της ΔΗΜΑΡ. Είναι ενδεικτικό ότι σε συνέντευξή του (ΣΚΑΪ), ο κ. Λυκούδης παρομοίασε χθες με «κατακρήμνιση» τη δημοσκοπική πορεία της ΔΗΜΑΡ, επανέλαβε ότι είναι αναγκαία η συνένωση όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς και χαρακτήρισε «θάνατο» «την επιδίωξη της ΔΗΜΑΡ να μπει στη Βουλή ως συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ». Απογοητευμένος από την επιλογή Κουβέλη να δοκιμαστεί μόνος του στις ευρωεκλογές δήλωσε και ο κ. Γρ. Ψαριανός (vima), ο οποίος επιπλέον άφησε σαφείς αιχμές για το νέο προεδρικό περιβάλλον. «Εγώ είμαι ΔΗΜΑΡ. Δεν είμαι περαστικός, ούτε ο Παν-Παν ούτε ο Αμοιρίδης, δεν είδα φως και μπήκα», είπε…

Αξιοσημείωτο είναι, τέλος, ότι ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος δήλωσε την πλήρη στήριξή του στους «58», προτείνοντας μάλιστα ως επικεφαλής τους τον Ανδ. Παπαδόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή