Η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν υιοθετεί τις προτάσεις του ΚΕΠΕ, τονίζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν υιοθετεί τις προτάσεις του ΚΕΠΕ, τονίζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «ανόητες και αντιεπιστημονικές θεωρίες», κάνει λόγο ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) Γιάννης Παναγόπουλος, σχολιάζοντας τις προτάσεις που διατυπώθηκαν στην πρώτη ετήσια έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), για κατάργηση του κατώτερου μισθού για τους νέους από 15 έως 29 ετών.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ζητά από την κυβέρνηση και από την ηγεσία του ΚΕΠΕ να απαντήσουν «για το αν υιοθετούν αυτές τις απόψεις», ενώ αναφερόμενος σε απαιτήσεις που αποδίδει στην τρόικα «για απελευθέρωση των απολύσεων», τονίζει ότι θεωρεί «αδιανόητη» μια τέτοια συζήτηση «σε μια χώρα που σπαράσσεται από την ανεργία που τροφοδοτεί και την ύφεση».

Εξάλλου, ο κ. Παναγόπουλος τάσσεται υπέρ της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας και σημειώνει ότι με τη συμφωνία αυτήν, «μπαίνουν όρια, κριτήρια και υποχρεωτικοί περιορισμοί στους εργοδότες, ενώ δεν αλλάζει καθόλου το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις και τις αρμοδιότητες του υπουργού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή