ΠΑΣΟΚ: Ανοιχτός στην ανάδειξη του ευρωψηφοδελτίου από τη βάση ο Ευ.Βενιζέλος

ΠΑΣΟΚ: Ανοιχτός στην ανάδειξη του ευρωψηφοδελτίου από τη βάση ο Ευ.Βενιζέλος

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτός στο να γίνουν εκλογές από τη βάση του κόμματος για την ανάδειξη του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ο πρόεδρός του, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τις Ευρωεκλογές «ιστορική δοκιμασία» για τη χώρα, τονίζοντας ότι κρίνεται η πολιτική σταθερότητα, ενώ αναφέρθηκε και στη Συνδιάσκεψη με τους «58», στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για ανασύνταξη του χώρου της Κεντροαριστεράς.

Σε ό,τι αφορά αυτή την κατεύθυνση, συμφωνήθηκε η συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής για τη Συνδιάσκεψη, στην οποία θα κληθούν να πάρουν μέρος εκπρόσωποι ή στελέχη όλων των δυνάμεων και κινήσεων του χώρου, όπως οι «58», η «Δυναμική Ελλάδα» του Ηλία Μόσιαλου,  οι Οικολόγοι, αλλά και η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» του Ανδρέα Λοβέρδου, προκειμένου να γίνει ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια πολιτική «πανστρατιά» που θα καλύπτει τον πολίτικό χώρο από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τη ΝΔ.

Τα ονόματα που θα απαρτίσουν τις επιτροπές ενόψει των τρεχόντων θεμάτων θα ανακοινωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, για λόγους ενδοκομματικής ισορροπίας. Η επιλογή θα γίνει με κριτήρια ενωτικά και με προτεραιότητα στα νέα πρόσωπα, από όλα τα «στρατόπεδα» της Χαρ. Τρικούπη.

Εσωκομματικές αποστάσεις από τους «58»

«Το ΠΑΣΟΚ ούτε διαλύεται, ούτε χαρίζεται, ούτε ψάχνει ομπρέλα να κρυφτεί», τόνισε από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά, η οποία μαζί με τους Θάνο Μωραϊτη και Μιχάλη Καρχιμάκη κράτησε επιφυλάξεις ως προς τις προθέσεις των «58» απέναντι στο ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι «58» τη θέση τους για το εάν αποσκοπούν στο να γίνουν κόμμα, ξεκαθαρίζοντας ότι σε τέτοια περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δυνατόν να τους στηρίξει οργανωτικά.

Επιπλέον, η κ. Γεννηματά είπε ότι το βάρος πρέπει να πέσει στην πρόταση για την Ευρώπη, στην πρόταση για τη βιωσιμότητα του χρέους, στην πρόταση για ένα πραγματικό εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και να είναι διακριτή η διαφοροποίησή μας από τη ΝΔ στην κυβέρνηση, τουλάχιστον ως προς τον τρόπο επικοινωνίας με την κοινωνία.

Η ίδια, τέλος, τάχθηκε υπέρ της ανάδειξης του ευρωψηφοδελτίου από τη βάση.

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε και για τη χτεσινή σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό, κατά την οποία συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, και η τραγωδία στο Φαρμακονήσι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη συνάντηση στο Μ. Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στους χειρισμούς του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αναφέροντας ότι είναι υπουργός Ναυτιλίας και όχι υπουργός του Λιμενικού Σώματος. Πάντως ο κ. Βενιζέλος δεν έθεσε θέμα παρουσίας του κ. Βαρβιτσιώτη στην κυβέρνηση. Επιπλέον, τόνισε ότι η έρευνα που γίνεται πρέπει να προχωρήσει και αν υπάρχουν ευθύνες, να αποδοθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή