«Η ΔΗΜΑΡ και οι… 28»

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαβέλ θυμίζει και πάλι η ΔΗΜΑΡ, λόγω της δημόσιας διένεξης των στελεχών της για το αν θα στεφθεί με επιτυχία ή… καταστροφή η επιλογή του κ. Κουβέλη να μη συνεργαστεί με τους «58» και το ΠΑΣΟΚ, αλλά μόνον με πρώην πράσινους υπουργούς που έχουν διαρρήξει τις σχέσεις τους με τον Ευ. Βενιζέλο. Η είδηση ότι ο Ανδ. Λοβέρδος έθεσε όρο στον κ. Κουβέλη να απαρνηθεί ακόμη και το όνομα της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να συμπράξουν στις ευρωεκλογές, εξόργισε ακόμη και μετριοπαθή στελέχη του. Η μειοψηφική ομάδα Λυκούδη που τάσσεται υπέρ της σύγκλισης με τους «58» ανέβασε τους τόνους της κριτικής στον κ. Κουβέλη, ενώ γνωστά στελέχη όπως οι Γρ. Ψαριανός και Ανδ. Παπαδόπουλος μοιάζουν να έχουν ήδη φύγει από το κόμμα – σήμερα θα είναι ομιλητές σε εκδήλωση των «58»!

Ο κ. Κουβέλης μοιάζει παρατηρητής των εξελίξεων, επιχειρώντας απλώς να μην τις πυροδοτήσει. Ισως γιατί έχει να διαχειριστεί και μια αντίθετη ενδοκομματική τάση. Αυτήν του Αριστερού Δικτύου την οποία υποστηρίζουν ακόμη και βουλευτές, όπως ο κ. Γ. Πανούσης, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία υπονοεί ως μόνη λύση για τη ΔΗΜΑΡ μια προγραμματική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιλογή ωστόσο του κ. Κουβέλη να μην αντιδρά στην εικόνα διάλυσης της ΔΗΜΑΡ μπορεί να έχει και μια άλλη ανάγνωση. Ο ίδιος φέρεται να πιστεύει ότι η σύμπραξη ΠΑΣΟΚ – «58» τελικώς θα απολήξει σε ναυάγιο λόγω της έντονης εσωτερικής αμφισβήτησης που δέχεται ο κ. Βενιζέλος ότι οδηγεί το κόμμα του σε αυτοδιάλυση. Διαβλέπει επιπλέον πως αν και οι «58» αντιληφθούν ότι ο ρόλος τους θα απολήξει σε ένα σχήμα του τύπου «ΠΑΣΟΚ και λοιπές δυνάμεις» θα διασπασθούν και εκείνοι. Με απλά λόγια, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μάλλον επιχειρεί να κερδίσει χρόνο, προσβλέποντας σε μια ιδανική για τον ίδιο περίπτωση: Nα προκύψει ακόμη κι ένα σχήμα του τύπου «η ΔΗΜΑΡ και οι… 28».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή