«Βολές» ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνοτουρκικά: «Το μπάχαλο συνεχίζεται»

«Βολές» ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνοτουρκικά: «Το μπάχαλο συνεχίζεται»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης με αιχμή τα ελληνοτουρκικά εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το Μαξίμου για «επιπόλαιες λογικές επικοινωνιακής που εκθέτουν τη χώρα».

«Χθες, η κυβέρνηση άφηνε να διαρρεύσει ότι “πληροφορίες…. σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”. Στη συνέχεια, μίλησε για “μονομερή εγχείρηση εγγράφου από τον ΓΓ του ΝΑΤΟ”. Σήμερα, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιούνται ήδη “τεχνικές συνομιλίες” (“technical talks”) και μάλιστα επανέλαβε ότι αυτό έγινε “μετά από επαφή του με τους ηγέτες Τουρκίας Ελλάδας”. Την ίδια στιγμή από την κυβέρνηση διαρρέεται και πάλι ότι υφίσταται “μια πρόταση του ΝΑΤΟ σε τεχνικό επίπεδο για μείωση της έντασης που προκαλεί η Τουρκία,” η οποία “δεν μπορεί να βαφτιστεί ‘συνομιλίες’» σημειώνει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της.

«Το μπάχαλο δυστυχώς συνεχίζεται, μετά από σειρά λεκτικών ακροβασιών και αντιφάσεων στα όρια του σουρεαλισμού το τελευταίο διάστημα: “συνομιλίες επί εγγράφων, που δεν είναι συνομιλίες”, “θόρυβοι που αποτρέπουν έρευνες υδρογονανθράκων”, “πλοία που παρασύρονται από αέρηδες σε ξένες υφαλοκρηπίδες”, “επεκτάσεις χωρικών υδάτων και μερικές οριοθετήσεις ΑΟΖ που είναι θρίαμβος ή καταστροφή για τη χώρα, ανάλογα με το ποια κυβέρνηση τις αποφασίζει”, “γεωτρήσεις σε ΑΟΖ που αποτελούν σκάψιμο στη λάσπη”, “Τούρκοι στρατιώτες που μπαίνουν λίγα μέτρα στη χώρα, αλλά δεν παραβιάζουν την εδαφική ακεραιότητα”» προστίθεται στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ,  καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η Τουρκία και η προπαγάνδα της είναι με σοβαρότητα και εθνική στρατηγική. «Τέτοιες επιπόλαιες λογικές επικοινωνιακής διαχείρισης πολύ σοβαρών ζητημάτων εκθέτουν τη χώρα και αποδυναμώνουν τις θέσεις της διεθνώς» καταλήγει.