Συναντήσεις Σχοινά με Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου μία ημέρα μετά την αυτοψία στη Μόρια

Συναντήσεις Σχοινά με Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου μία ημέρα μετά την αυτοψία στη Μόρια

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την χθεσινή επίσκεψή του στις κατεστραμμένες εγκαταστάσεις του ΚΥΤ της Μόριας και τις σχετικές πρωτοβουλίες στήριξης που αναλαμβάνει η Ε.Ε. θα ενημερώσει σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Σχοινάς επιθεώρησε την Πέμπτη τις σχεδόν ολοσχερώς κατεστραμμένες εγκαταστάσεις του ΚΥΤ στη Μόρια και διαπίστωσε τις δυσχερείς συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο νησί. Επισκέφτηκε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων και ευάλωτων ομάδων και συνομίλησε μαζί τους.

Στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς, (παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη) και συναντήθηκε με τα στελέχη των υπηρεσιών της Ε.Ε. καθώς και των διεθνών οργανισμών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Λέσβο για τη διαχείριση του μεταναστευτικού (Ευρωπαϊκή Επιτροπή-DG Home Affairs, Frontex, EASO, EUROPOL, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, UNICEF). Επίσης, επιβιβάστηκε στο ρουμανικό περιπολικό σκάφος της Frontex, όπου συνεχάρη και ευχαρίστησε το πλήρωμά του για τις προσπάθειές τους.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναμένεται να παραχωρήσει διαδικτυακή κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζέεχοφερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή