Στ. Πέτσας: Κανένα θέμα διευρυμένης ατζέντας στις διερευνητικές με την Τουρκία

Στ. Πέτσας: Κανένα θέμα διευρυμένης ατζέντας στις διερευνητικές με την Τουρκία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχει θέμα διεύρυνσης της ατζέντας πέραν των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, δίνοντας παράλληλα διευκρινίσεις για το τις συζητήσεις σε στρατιωτικό επίπεδο στο πλαίσο του ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια τou briefing των πολιτικών συντακτών, o κ. Πέτσας ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου, ο οποίος σε δηλώσεις του (στο τουρκοκυπριακό δίκτυο NTV) είπε ότι, «εάν η Ελλάδα επιμείνει σε προϋποθέσεις για τον διάλογο για να κάτσει μαζί μας στο τραπέζι, τότε και η Τουρκία θα θέσει προϋποθέσεις».

«Και εδώ υπάρχει ένα ερώτημα για το εάν υπάρχει ζήτημα προϋποθέσεων για τον διάλογο και ένα 2ο εάν επιβεβαιώνετε ότι μπορεί αύριο στο ΝΑΤΟ να έχουμε συζητήσεις σε επίπεδο στρατιωτικών αντιπροσώπων», ρωτήθηκε ο κ. Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι οι προϋποθέσεις που μπορεί να θέτει κανείς έχουν να κάνουν μόνο με το πλαίσιο το οποίο είναι γνωστό, το πλαίσιο των διερευνητικών επαφών. «Γι αυτό μιλάμε γι αυτό συζητούμε. Οποιαδήποτε συζήτηση έχει να κάνει με τις διερευνητικές επαφές είναι καλοδεχούμενη.  Ευρύτερο πλαίσιο άλλων θεμάτων και διεύρυνσης της ατζέντας δεν υπάρχει στο τραπέζι». 

Οσον αφορά στις συζητήσεις στο ΝΑΤΟ σε στρατιωτικό επίπεδο, ο κ. Πέτσας σημείωσε: 

«Αυτό θα το δούμε στην πορεία των επόμενων ημερών. Όπως θυμίζω ότι υπήρχε η πρόταση από τον κύριο Στοτελμπεργκ που ζητήθηκαν οι γραπτές παρατηρήσεις των δύο χωρών, δεν υπήρξε κάποια επαφή απευθείας. Θα το δούμε στις επόμενες ημέρες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή