Ζάεφ προς Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στη Βόρεια Μακεδονία

Ζάεφ προς Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στη Βόρεια Μακεδονία

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «νέα εποχή» στις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία έκανε λόγο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη συνάντησή που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ.

Yλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών «στο σύνολό της»

Αφού συνεχάρη τον κ. Ζάεφ για την επανεκλογή του στο αξίωμα του πρωθυπουργού η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε τη σημασία της υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών στο σύνολό της, σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα της, με στόχο την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων των δύο κρατών. Αναφέρθηκε επίσης στη σταθερή εκ μέρους της Ελλάδας υποστήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για την ένταξη νέου μέλους στην Ε.Ε. και με βάση τον σεβασμό των σχέσεων καλής γειτονίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζάεφ εξέφρασε την  ικανοποίησή του για την επίσκεψή του στην Ελλάδα στην παρούσα χρονική συγκυρία και τόνισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποδίδει καρπούς, καθώς οι διμερείς σχέσεις ενισχύονται σε όλους τους τομείς. Επεσήμανε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας της Βόρειας Μακεδονίας με τον στρατηγικό της εταίρο, την Ελλάδα, «με την οποία τη συνδέουν δεσμοί φιλίας και εμπιστοσύνης».

«Οι χώρες της περιοχής να στείλουν σαφές μήνυμα στην Τουρκία»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας για τις ενέργειες της Τουρκίας και την παραβατική συμπεριφορά της στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Αν και η κατάσταση δείχνει να παρουσιάζει βελτίωση, υπογράμμισε η κ. Σακελλαροπούλου, η Ε.Ε. και οι χώρες της περιοχής πρέπει να στείλουν σαφές μήνυμα ότι η βία δεν παράγει δίκαιο και ότι η ευημερία των λαών βασίζεται στις σχέσεις καλής γειτονίας. Από την πλευρά του ο κ. Ζάεφ διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στη φίλη Βόρεια Μακεδονία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή