Κομισιόν: Επιπλέον 23,8 εκατ. στην Ελλάδα για την ενίσχυση των συνόρων

Κομισιόν: Επιπλέον 23,8 εκατ. στην Ελλάδα για την ενίσχυση των συνόρων

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιπλέον 23,8 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, αποφάσισε να διαθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, για τη στήριξη της διαχείρισης των συνόρων.

Μέσω αυτού θα υποστηρίξει την ανάπτυξη συνοριοφυλάκων για τη βελτίωση της επιτήρησης των συνόρων, θα αντιμετωπίσει την ανάγκη ενίσχυσης της υπηρεσίας υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά του Αιγαίου και θα υποστηρίξει την ανάπτυξη πρόσθετου προσωπικού.

Επιπλέον, η Επιτροπή ενέκρινε σήμερα 12,8 εκατομμύρια ευρώ για επιπλέον χρηματοδότηση στη Βουλγαρία, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για πρόσθετους συνοριοφύλακες που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις στα νότια εξωτερικά σύνορά της.

Στο πλαίσιο του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, η Ε.Ε. βοηθά τα κράτη μέλη στη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης, κατευθύνοντας τους πόρους που απαιτούνται για τη στήριξη των κρατών μελών που αντιμετωπίζουν προκλήσεις.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν είχε τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ σχετικά με τη νέα μόνιμη δομή που θα δημιουργηθεί στη Λέσβο.

«Kαλή διμερής επαφή με την καγκελάριο Μέρκελ, που έχει την τρέχουσα προεδρία του Συμβουλίου. Στη συνέχεια συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης (με τον οποίο συζητήσαμε) για την κατάσταση στη Λέσβο και τα πρόσφατα επιτεύγματα των ελληνικών αρχών» έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως σημείωσε στο ίδιο tweet στην τηλεδιάσκεψη «διερευνήσαμε περαιτέρω συνεργασία της Ε.Ε. και της Ελλάδας για πιθανό πιλοτικό έργο σχετικά με κέντρο υποδοχής και ασύλου στη Λέσβο».

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή