ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπε ο Ερντογάν στην τηλεφωνική επικοινωνία με Μακρόν

Τι είπε ο Ερντογάν στην τηλεφωνική επικοινωνία με Μακρόν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Τρίτη ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε το παράπονό του στον Μακρόν για τη στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα. 

«Δεν μπορώ να καταλάβω την υποστήριξη που δίνει η Γαλλία στις μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης (Κυπριακή Δημοκρατία) που αυξάνουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Ερντογάν και σημείωσε ότι «η ένταση υπάρχει επειδή αγνοούνται τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο».

Σημείωσε δε ότι «η Τουρκία θέλει να επιλύσει όλα τα ζητήματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» και κάλεσε τη Γαλλία να επιδείξει λογική και εποικοδομητική στάση.

«Θεωρώ ωφέλιμη την ύπαρξη συνεχόμενων διαύλων επικοινωνίας και διαβουλεύσεων μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας. Στη Σύνοδο Κορυφής μια εποικοδομητική στάση που ενισχύει τον διάλογο και την συνεργασία θα είναι σημαντική για την δημιουργία δυνατοτήτων επίλυσης των περιφερειακών προβλημάτων», κατέληξε ο Ερντογάν.