Καταγγελίες Καλογρίτσα κατά Παππά

Καταγγελίες Καλογρίτσα κατά Παππά

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιβαρυντικά  στοιχεία κατά του πρώην υπουργού επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά σχετικά με το παρασκήνιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, κατέθεσε σε υπόμνημά του ενώπιον των δικαστικών αρχών που διερευνούν το θέμα, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας. Ο επιχειρηματίας που είχε λάβει μέρος στον διαγωνισμό για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας, αποκαλύπτει στο υπόμνημά του ότι με παρέμβαση Παππά μετείχε σε αυτόν λόγω των στενών σχέσεων εμπιστοσύνης και του αριστερού του παρελθόντος, προκειμένου να αποκτηθεί άδεια για κανάλι, στο οποίο τον έλεγχο θα είχε η τότε κυβέρνηση.

«Μου ζητήθηκε λόγω των στενών σχέσεων και  της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου και αντιστρόφως να τους “δανείσω” το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό μου όνομα και μόνο και να μπω “μπροστινός” για τη συμμετοχή σε διαγωνισμό που θα διενεργούνταν για τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου μέσω αυτού να καταφέρουν να λάβουν μία τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο για την υποστήριξη της πολιτικής τους», αναφέρει στο υπόμνημα.

Ο επιχειρηματίας βάλει κατά του πρώην υπουργού Επικρατείας, στον οποίο αποδίδει το σχέδιο άλωσης του τηλεοπτικού τοπίου, ενώ αφήνει αιχμές και για άλλα κυβερνητικά στελέχη της εποχής εκείνης, χωρίς να τα κατονομάζει, μιλώντας και για το οικονομικό παρασκήνιο της συμμετοχής του στον διαγωνισμό. Μετά τις αποκαλυπτικές περιγραφές του Χρ. Καλογρίτσα και τα επιβαρυντικά στοιχεία κατά του πρώην υπουργού, η υπόθεση σύντομα θα οδηγηθεί στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή