Χανιά: Υποδοχή Πομπέο στην οικία Μητσοτάκη

Χανιά: Υποδοχή Πομπέο στην οικία Μητσοτάκη

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και τη σύζυγό του Σούζαν υποδέχθηκε το πρωθυπουργικό ζεύγος στα Χανιά.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έφθασε στην πατρική οικία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 20:45 και οι δύο άνδρες συζήτησαν για λίγο στη βεράντα του σπιτιού με θέα το λιμάνι της Σούδας.

Χανιά: Υποδοχή Πομπέο στην οικία Μητσοτάκη-1

Σημειώνεται πως την Τρίτη το πρωί οι κ.κ. Μητσοτάκης και Πομπέο θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της βάσης της Σούδας.

Στη συνέχεια -βάσει του προγράμματος στις 11.20 το πρωί- θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών, στην 115 Πτέρυγα Μάχης και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στις 13.15, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Πομπέο θα έχουν γεύμα εργασίας στο πατρικό σπίτι του Πρωθυπουργού. Στις συναντήσεις θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Τέλος στις 17.00, το απόγευμα της Τρίτης, ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στέλνει από ελληνικό έδαφος σαφές μήνυμα στήριξης στο σχήμα «3+1», δηλαδή στη συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ συν ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ενδεικτική του παραπάνω μηνύματος από την αμερικανική πλευρά ήταν, άλλωστε, και η κοινή δήλωση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας με τον Ελληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή