Έφτασε στις τουρκικές ακτές το Γιαβούζ

Έφτασε στις τουρκικές ακτές το Γιαβούζ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τουρκικό σκάφος γεωτρήσεων «Γιαβούζ», το οποίο εγκατέλειψε χθες τη θέση του νοτιοδυτικά της Κύπρου, έφθασε στις τουρκικές ακτές, σύμφωνα με τον ιστότοπο στοιχείων ναυσιπλοΐας Refinitiv Eiko.

Το ίχνος του Γιαβούζ δείχνει ότι το πλοίο βρισκόταν σήμερα το πρωί κοντά στο λιμάνι του Τάσουτσου, στην περιοχή της Μερσίνας.

Το Γιαβούζ άρχισε τις δραστηριότητές του τον Ιούλιο 2019 ανατολικά της Κύπρου. Οι τελευταίες του δραστηριότητες νοτιοδυτικά της Κύπρου είχαν παραταθεί μέχρι στις 12 Οκτωβρίου.

Το ερευνητικό πλοίο Barbaros Hayrettin Pasa παραμένει νοτιοανατολικά της Κύπρου και οι δραστηριότητές του έχουν παραταθεί μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.

Σε μια πρώτη ανάγνωση, η αποχώρηση συνδέεται με τα όσα φαίνεται να διημείφθησαν στο παρασκήνιο καθώς και το ρόλο που διαδραμάτισε ο γερμανικός παράγοντας με αποκορύφωμα το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, είχε εισηγηθεί στον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι ενδέχεται να διασφαλίσει «διακριτική» αποχώρηση του Γιαβούζ δεδομένου ότι ο ίδιος δεν θα επιμείνει στα περί αλληλοσύνδεσης κυρώσεων Λευκορωσίας και Τουρκίας και να δώσει έμφαση στην επανέναρξη των συνομιλιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή