Τουρκία: «Μεροληπτική» η έκθεση της Κομισιόν

Τουρκία: «Μεροληπτική» η έκθεση της Κομισιόν

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία απέρριψε σήμερα έκθεση της Κομισιόν, χαρακτηρίζοντάς την «μεροληπτική, μακριά από εποικοδομητική», λέγοντας ότι η Άγκυρα δεν δέχεται τις επικρίσεις κατά της οικονομίας, της δημοκρατίας και των δικαστηρίων της, ενώ διατηρεί τη δέσμευσή της στη διαδικασία απόκτησης ιδιότητας μέλους της Ε.Ε.. 

Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγόρησε την κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι υπονομεύει την οικονομία της Τουρκίας, διαβρώνοντας τη δημοκρατία της και καταστρέφοντας τα ανεξάρτητα δικαστήρια, ενώ είπε ότι η εν λόγω έκθεση αφήνει την Τουρκία πιο μακριά από ποτέ από την ιδιότητα μέλους της Ε.Ε.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι μέρη της έκθεσης σχετικά με τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο αμαυρώνουν την αντικειμενικότητα της Κομισιόν, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα λειτουργούσε εντός του πλαισίου των δημοκρατικών κανόνων και του διεθνούς δικαίου.

«Η ειλικρινής μας επιθυμία είναι να δει η Ε.Ε. το υποψήφιο μέλος της, την Τουρκία, όχι μέσω των στενών και εγωιστικών συμφερόντων μερικών κύκλων, αλλά μέσα από τα ευρύτερα, αμοιβαία συμφέροντα και το κοινό όραμα της ηπείρου μας», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή