Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Δικαιοσύνη ολοκλήρωσε σήμερα το βαρύ, από πολιτικής και ποινικής πλευράς, έργο ποινικής αντιμετώπισης του ναζιστικού φαινομένου στη χώρα μας με την έκδοση της απόφασης για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής. Όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους για συνέργεια, πλην των Σταύρου Σαντοριναίου και Γιώργου Τσακανίκα, που κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών για την πράξη αυτή.

Κρίθηκαν ένοχοι, επίσης, από την ομάδα που επιτέθηκε στον Φύσσα, για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία όσοι αντιμετώπιζαν αυτή την κατηγορία, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Σαντοριναίος.

Για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, ένοχοι κρίθηκαν όλοι κατά μετατροπή της απόπειρας ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες (πλημμέλημα). Για την υπόθεση των αλιεργατών ένοχοι όλοι όπως εισάγονται, δηλαδή για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η απόφαση που δικαστηρίου αναμενόταν με εξαιρετικά μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον εντός και εκτός συνόρων, και για τον λόγο αυτό δεκάδες είναι και οι ξένοι δημοσιογράφοι που είχαν δηλώσει ότι θα παραστούν στο δικαστήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή