ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρωσία: Απαράδεκτη η πρόθεση της Τουρκίας να ανοίξει τα Βαρώσια

Ρωσία: Απαράδεκτη η πρόθεση της Τουρκίας να ανοίξει τα Βαρώσια

Απαράδεκτη θεωρεί το ρωσικό ΥΠΕΞ την απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει το παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων.

Το Reuters μεταδίδει ότι η πλευρά των κατεχόμενων της Κύπρου ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει το παραλιακό μέτωπο της εγκαταλελειμμένης περιοχής, μια κίνηση που άμεσα καταδικάστηκε από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Αναστασιάδη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις να βρίσκονται στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο ηγετών.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας που αφορούν την επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων κατά παράβαση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την στήριξή του στην Κυπριακή Δημοκρατία και στις σχετικές ενέργειες που προτίθεται να αναλάβει.

ΕΕ

«Σοβαρή παραβίαση» της συμφωνίας εκεχειρίας υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών χαρακτήρισε προ ολίγου την κίνηση μερικού ανοίγματος της Αμμοχώστου που ανακοινώθηκε χθες από τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοσέπ Μπορέλ. Διαβάστε