Ν.Δ.: Οι δηλώσεις Κοντονή αποδεικνύουν την υποκρισία Τσίπρα

Ν.Δ.: Οι δηλώσεις Κοντονή αποδεικνύουν την υποκρισία Τσίπρα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Κοντονή «αποδεικνύουν τον απροκάλυπτο κυνισμό και την απύθμενη υποκρισία του κ. Τσίπρα» σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την παραίτηση του κ. Κοντονή από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χθες ήταν έξω από το Εφετείο ζητώντας καταδίκη των στελεχών της Χρυσής Αυγής ενώ ως Πρωθυπουργός φρόντιζε να “πέσουν στα μαλακά”. Από την σημερινή αποκάλυψη εξηγούνται πολλά, και κυρίως, γιατί η υπόθεση αυτή βάλτωσε επί της θητείας του» προσθέτει η Ν.Δ.

Νωρίτερα, ο κ. Κοντονής ανακοίνωσε την παραίτηση του από την Κεντρική Επιτροπή και άλλα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κοντονής είπε στον ΑΝΤ1 ότι στην απόφαση του οδηγήθηκε καθώς «το κόμμα, ο τρόπος που οργανώνεται από εδώ και πέρα και οι πολιτικές που εκπονούνται είναι μια εσωκομματική πάλη που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και της κοινωνίας».

Ερωτηθείς για τον νέο Ποινικό Κώδικα, σημείωσε ότι διαφωνούσε σε αρκετά σημεία, αν και -όπως συμπλήρωσε- «κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση». «Είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την κυβέρνηση (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ). Σήμερα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ορισμένες από τις αλλαγές αυτές έχουν να κάνουν με τη χθεσινή απόφαση (σ.σ. για τη Χρυσή Αυγή) και τις παρεπόμενες ποινές που το δικαστήριο δεν θα επιβάλει, διότι δεν υπάρχουν πλέον στον Ποινικό Κώδικα», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή