ΚΟΜΜΑΤΑ

Στ. Κοντονής: Νέα ψευδολογία – Δεν ψήφισα τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Στ. Κοντονής: Νέα ψευδολογία – Δεν ψήφισα τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Στη «νέα ψευδολογία», όπως αναφέρει, στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τα οποία «δήθεν σήμερα τοποθετείται αρνητικά στις αλλαγές που έγιναν το 2019 στον Ποινικό Κώδικα, ενώ τότε τις είχε υπερψηφίσει» απαντά με δήλωσή του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Στη δήλωσή του, ο κ. Κοντονής αναφέρει ότι όχι μόνο στην ομιλία που είχε κάνει στην Βουλή είχε κάνει γνωστή τη διαφωνία του χωρίς περιστροφές αλλά και ότι είχε προτείνει «να αναβληθεί η έναρξη ισχύος του νέου κώδικα, με σκοπό να γίνουν στο μεσοδιάστημα οι αναγκαίες διορθώσεις».

Σημειώνει ότι «μετά το πέρας της συζήτησης στην Ολομέλεια δεν πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, έτσι ώστε να μπορεί να εκφράσει ο κάθε βουλευτής την προσωπική του θέση» συνεπώς δεν μπορεί να λέγεται ότι ψήφισε ο ίδιος προσωπικά τις τροποποιήσεις αυτές.

Καλεί δε «να σταματήσει εδώ η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση του άλλα να λέω και για τα αντίθετα να εγκαλούμαι. Εκτός και αν πρέπει να αντιμετωπίσω διαφορετικά τις συκοφαντίες και τα ψέματα εις βάρος μου».

«Όχι μόνο δεν είχα υπερψηφίσει το νέο Ποινικό Κώδικα, αλλά με συνεχείς δημόσιες τοποθετήσεις μου είχα επισημάνει, ότι πτυχές αυτού του νομοθετήματος εκθέτουν την κυβέρνηση. Μάλιστα ως έσχατο σημείο υποχώρησης, είχα ζητήσει στη συνεδρίαση της Βουλής, ακόμη και αν υπερψηφιστεί, η ισχύς του να μετατεθεί μερικούς μήνες, για να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις. Ούτε σ’ αυτό εισακούστηκα, με τα γνωστά δικαστικά αποτελέσματα σε εκκρεμείς δικές δωροδοκίας. Επαναλαμβάνω την σαφή διαφοροποίηση μου στη Βουλή, όπως επίσης και το γεγονός ότι δεν διενεργήθηκε ονομαστική ψηφοφορία. Πώς σήμερα λοιπόν ανερυθρίαστα ισχυρίζονται ακόμη και πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπερψήφισα το νέο ποινικό κώδικα;» διερωτάται ο κ. Κοντονής.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Κοντονής τέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αναφορές του για τον νέο Ποινικό Κώδικα, εν αναμονή της ανακοίνωσης των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ