Στη Βαγδάτη ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας

Στη Βαγδάτη ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκτός από τον πρόεδρο του Ιράκ Μπαρχάμ Σαλίχ έγινε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στη Βαγδάτη για συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της μεσανατολικής χώρας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, αναφέρει σε σχετική κοινοποίηση στο Twitter το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον Ιρακινό ομόλογό του, Φαούντ Χουσεΐν, με τον οποίο μάλιστα υπέγραψαν μνημόνια κατανόησης για πολιτικές διαβουλεύσεις και συνεργασία στον τομέα της διπλωματικής εκπαίδευσης. Στη συνέχεια, θα γίνει δεκτός και από τον πρωθυπουργό του Ιράκ Μουσταφά Αλ-Καντίμι.

Τον κ. Δένδια συνοδεύει ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης.

Μετά τη Βαγδάτη, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Ερμπίλ όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο και με τον πρωθυπουργό της περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν Νεσιρβάν Μπαρζανί και Μαρσούρ Μπαρζανί, καθώς και με τον ιστορικό ηγέτη των Κούρδων του Ιράκ Μασούντ Μπαρζανί.

Τέλος, θα εγκαινιάσει το γενικό προξενείο της Ελλάδας στο Ερμπίλ, παρουσία τοπικών αξιωματούχων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή