Ν. Δένδιας: Η χώρα δεν εκφοβίζεται – Διαπίστωσα εθνική ομοψυχία
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Ν. Δένδιας: Η χώρα δεν εκφοβίζεται – Διαπίστωσα εθνική ομοψυχία

54" χρόνος ανάγνωσης

«Σήμερα διαπίστωσα, για μία ακόμα φορά, την ύπαρξη εθνικής ομοψυχίας στις βασικές πτυχές των εθνικών μας θεμάτων. Γεγονός που αποτελεί το πιο μεγάλο εφόδιο για την αντιμετώπιση των έξωθεν προκλήσεων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά το πέρας των συναντήσεών του με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις εξελίξεις στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής.

Όπως σημείωσε, «ανέλυσα όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, με τις κλιμακούμενες, παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο που δυναμιτίζουν το κλίμα και αυξάνουν την ένταση στην περιοχή».

Ο ΥΠΕΞ σημείωσε ότι ανέπτυξε όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η ελληνική διπλωματία – τα διαβήματα και την ενημέρωση των εταίρων στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, την ανάδειξη του ρόλου της Τουρκίας ως του υπονομευτή κάθε προσπάθειας προόδου στις διμερείς σχέσεις αλλά και της περιφερειακής σταθερότητας.

«Ως του ανειλικρινούς συνομιλητή που διακηρύττει την ετοιμότητα για διάλογο, ακυρώνοντάς την με τις πράξεις της» πρόσθεσε.

«Η χώρα μας δεν εκφοβίζεται. Πάντα στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας, η Ελλάδα ενωμένη είναι έτοιμη και ικανή να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση» κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.