ΠτΔ σε Μητσοτάκη: Ταραξίας η Τουρκία

ΠτΔ σε Μητσοτάκη: Ταραξίας η Τουρκία

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τα αποτελέσματα της τριμερούς διάσκεψης στην Κύπρο ενημέρωσε –πέρα από την κατάσταση στο μέτωπο του κορωνοϊού– ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στην τριμερή διάσκεψη στην Κύπρο επιβεβαιώθηκε ποιες είναι οι χώρες που είναι προσηλωμένες στη διεθνή νομιμότητα, στους κανόνες καλής γειτονίας και στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και ποια είναι η χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο που φαίνεται ότι δεν θέλει να παίξει με τους κανόνες του παιχνιδιού.

Είπε ακόμη ότι ο πρόεδρος της Αιγύπτου θα επισκεφθεί επίσημα την Ελλάδα το Νοέμβριο, και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα αλλάξει στάση και θα σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η στάση κάποια στιγμή θα μπορέσει να αλλάξει ώστε να σταματήσει η Τουρκία αυτές τις προκλητικές ενέργειες, που το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι, όπως φαίνεται εξάλλου, να απομονώνεται ολοένα και περισσότερο διεθνώς», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ελλάδα αποδεικνύει και στην πράξη ότι έχει ακολουθήσει σταθερά την οδό της διεθνούς νομιμότητας των σχέσεων καλής γειτονίας με όλες τις χώρες της περιοχής.

«Και αυτό θα ήταν καλό να το ακολουθούν και οι υπόλοιποι γιατί χρειαζόμαστε όλοι για το μέλλον ηρεμία, ασφάλεια και σταθερότητα. Δυστυχώς έχουμε τη μοναδική γειτονική χώρα που τόσο έντονα ακολουθεί το ρόλο του ταραξία όπως και εσείς έχετε πει. Ίσως πρέπει και η Ευρώπη που φυσικά έχει αντιληφθεί το πρόβλημα, να επικρατήσει η αρχή της αλληλεγγύης για τους εταίρους για τα κράτη μέλη κάποια στιγμή για να δούμε πως θα προχωρήσουμε ανάλογα με τις εξελίξεις».

Έρευνες και νότια της Κρήτης προαναγγέλλει η Άγκυρα

Σημειώνεται πως ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάϊ ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες της στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε πως οι έρευνες αυτές θα επεκταθούν και νότια της Κρήτης.

Την Τετάρτη, η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX, παρατείνοντας τις έρευνες του «Oruc Reis». Από τον σταθμό της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού στο Ηράκλειο εκδόθηκε αντι-ΝAVTEX.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή