Μπορέλ: «Απαράδεκτες» οι δηλώσεις Ερντογάν για Μακρόν

Μπορέλ: «Απαράδεκτες» οι δηλώσεις Ερντογάν για Μακρόν

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαράδεκτες χαρακτήρισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ, τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν. 

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Μπορέλ ανέφερε ότι «τα λόγια του πρόεδρου Ερντογάν σε ό,τι αφορά τον Εμανουέλ Μακρόν είναι απαράδεκτα. Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει αυτή την επικίνδυνη ρότα αντιπαράθεσης».

Σε δεύτερη ανάρτηση, ο Μπορέλ προσθέτει ότι «τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περιέχουν μια πραγματική προσφορά για την επανέναρξη της σχέσης μας, αλλά απαιτείται η πολιτική βούληση των τουρκικών αρχών σε αυτήν τη θετική ατζέντα. Διαφορετικά, η Τουρκία θα είναι ακόμη πιο απομονωμένη». 

Ποιες ήταν οι δηλώσεις Ερντογάν 

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι ο Γάλλος πρόεδρος χρειάζεται «ψυχοθεραπεία» για τη στάση του απέναντι στους Μουσουλμάνους και το Ισλάμ.

«Ποιο είναι το πρόβλημα αυτού του ατόμου που ονομάζεται Μακρόν με τους Μουσουλμάνους και το Ισλάμ; Ο Μακρόν χρειάζεται θεραπεία σε ψυχικό επίπεδο», σημείωσε ο Ερντογάν. 

Νέα «πυρά» εξαπέλυσε και εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου,στις οποίες καταλόγισε «κακομαθημένες συμπεριφορές». 

Κάνοντας αναφορά στην Ανατολική Μεσόγειο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε κομματική εκδήλωση στην Καισάρεια, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως «αντί να παραδοθούμε στις κακομαθημένες συμπεριφορές της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής πλευράς, είναι απαραίτητο να παραμείνουμε στο δίκαιο και τον νόμο».

Ανάκληση του Γάλλου πρέσβη στην Άγκυρα

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε και η γαλλική προεδρία τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας. 

«Αξιώνουμε από τον Ερντογάν να αλλάξει την πορεία της πολιτικής του, διότι είναι επικίνδυνη από κάθε άποψη. Δεν εισερχόμαστε σε ανώφελες πολεμικές και δεν αποδεχόμαστε τις προσβολές» πρόσθεσε η γαλλική προεδρία, ανακοινώνοντας ότι το Παρίσι ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή