Η Άγκυρα ακυρώνει τις ασκήσεις την 28η Οκτωβρίου

Η Άγκυρα ακυρώνει τις ασκήσεις την 28η Οκτωβρίου

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων που είχε αναγγείλει μέσω Navtex για την 28η Οκτωβρίου προέβη η Αγκυρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο αξιωματούχους ασφαλείας της γειτονικής χώρας και μιλώντας για «κίνηση καλής θέλησης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική πλευρά έχει προχωρήσει στην ακύρωση τριών ναυτικών οδηγιών.

Οι δύο (1325, 1326), από τον σταθμό της Αττάλειας αφορούσαν ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η τρίτη, από τον σταθμό της Σμύρνης, ασκήσεις στο κεντρικό Αιγαίο, για τις οποίες μετέθεσε την ημερομηνία από τις 28 στις 27 Οκτωβρίου.

Η Ελλάδα, από την πλευρά της, προσανατολίζεται στην μη ενεργοποίηση του πεδίου βολής «Καράβια», επίσης στο κεντρικό Αιγαίο. Σημειώνεται, πάντως ότι η Αθήνα δεν είχε προγραμματίσει ασκήσεις για τις 29 Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής επετείου στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι η Αγκυρα είχε προαναγγείλει ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο (ανατολικά του Καστελλόριζου) για το διήμερο 27 και 28 Οκτωβρίου, αναιρώντας επί της ουσίας το μορατόριουμ που είχε εξαγγείλει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ για τις εθνικές εορτές Ελλάδας και Τουρκίας (28 και 29 Οκτωβρίου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή