Πολύωρη κατάθεση Βενιζέλου στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου

Πολύωρη κατάθεση Βενιζέλου στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύωρη κατάθεση έδωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, που έχει αναλάβει τις έρευνες για την ενοχοποίηση των πολιτικών προσώπων, χωρίς στοιχεία, στην υπόθεση της Novartis.

O κ. Βενιζέλος, κατέθεσε σχετικά με την ενοχοποίηση του, επιμένοντας στη θέση του, ότι επρόκειτο περί πολιτικής σκευωρίας για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων. Οι διαδικαςίες που ακολουθήθηκαν έως ότου να φθάσει η δικογραφία στη Βουλή για τους 10 πολιτικούς, για τους επτά η υπόθεση έχει ήδη κλείσει, κατά τον ίδιο κινήθηκαν σε ακραία όρια αντιθεσμικότητας και κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας.

Η κατάθεση Βενιζέλου δεν ολοκληρώθηκε θα συνεχιστεί άλλη μέρα, ενώ μετά το τέλος της ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προέβη στην ακόλουθη δήλωση.

 

«Ξεκίνησαν σήμερα οι μαρτυρικές καταθέσεις στην ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου. Κατέθεσα πρώτος, δεν ολοκληρώθηκε η κατάθεσή μου, θα επανέλθω, γιατί πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένες λεπτομέρειες, που έχουν σχέση με την εξύφανση αυτής της πολύ μεγάλης συνωμοσίας ένα χρόνο πριν διαβιβαστεί ο φάκελος στη Βουλή.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που δεν είναι απλώς κατάχρηση εξουσίας, είναι, όπως έχω πει πολλές φορές, συστηματική προσπάθεια αλλοίωσης θεμελιωδών αρχών και θεσμών του δημοκρατικού πολιτεύματος. Βεβαίως υπάρχει ζήτημα ποινικής ευθύνης προσώπων πάντα, αλλά υπάρχει ένα ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα προστασίας της ποιότητας της Δημοκρατίας μας και του κράτους δικαίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή