Λίστες προγραφών ζητεί η ΟΛΜΕ

Λίστες προγραφών ζητεί η ΟΛΜΕ

Προσβλέπει στη διαπόμπευση όσων συμμετείχαν στη νόμιμη εκλογή υπηρεσιακών συμβουλίων.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταλόγους με τα ονόματα των εκπαιδευτικών που ψήφισαν το Σάββατο στις εκλογές για την ανάδειξη υπηρεσιακών συμβουλίων σκοπεύει να ζητήσει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) μέσω των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ).

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ ενημερώνει ότι άμεσα θα ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά του, τη συγκεντρωτική ηλεκτρονική κατάσταση ψηφισάντων όλης της χώρας. Αντίστοιχα, οι ΕΛΜΕ θα ζητήσουν τις ηλεκτρονικές καταστάσεις ψηφισάντων για όλα τα ΥΣ από τις κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές,» ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο η πανελλήνια ομοσπονδία των καθηγητών σε γυμνάσια και λύκεια.

Η ΟΛΜΕ είχε καλέσει τα μέλη της να απόσχουν από τη διαδικασία την οποία αμφισβητεί με κάθε τρόπο.

Υπάρχει μάλιστα στην ανακοίνωση του Σαββάτου ανοικτή απειλή ενάντια σε μέλη της ΟΛΜΕ που συμμετείχαν στη διαδικασία ως υποψήφιοι ότι «δεν πρόκειται να τους αφήσουμε στο απυρόβλητο να συνεχίσουν να κινούνται στο παρασκήνιο και την ανωνυμία. Θα παραδοθούν στη χλεύη του κλάδου και οι ενέργειες τους θα καταδικαστούν από όλους τους εκπαιδευτικούς.»

Οι εκλογές για την ανάδειξη υπηρεσιακών συβμουλίων διεξήχθησαν για πρώτη φορά ηλεκτρονικά και μάλιστα ημέρα Σάββατο, κατόπιν πρωτοβουλίας της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, ώστε να διασφαλιστεί ότι δε θα χαθούν διδακτικές ώρες όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή