Γ. Βαρουφάκης: Θα πάμε στην πορεία, τους προκαλώ «να μας χτυπήσουν»

Γ. Βαρουφάκης: Θα πάμε στην πορεία, τους προκαλώ «να μας χτυπήσουν»

1' 42" χρόνος ανάγνωσης

Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης, όχι μόνο για τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και για την οικονομική της πολιτική, την πολιτική στην εκπαίδευση και τους αδύναμους οικονομικά πολίτες εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, δηλώνοντας προς τον πρωθυπουργό ότι «δεν έχετε την στήριξή μας».

Στηρίζουμε τα περιοριστικά μέτρα, όχι όμως την πολιτική σας είπε ο κ. Βαρουφάκης, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα πως η κοινωνία, ούτε οι ψηφοφόροι της στηρίζουν την κυβέρνηση. 

Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας, ρώτησε τον πρωθυπουργό πότε θα ζητήσει συγνώμη, γιατί ενώ ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης προέβλεπε από τον Μάρτιο ότι η ύφεση θα ξεπεράσει το 10%, «τότε κοροϊδεύατε» είπε «και ακόμη κοροϊδεύετε, κάτι που υπονομεύει την ίδια την εικόνα σας κ. Μητσοτάκη». Ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε επίσης από τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν είναι βιώσιμο το χρέος 

Ως προς την κριτική του για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 κάλεσε την κυβέρνηση να επιτάξει άμεσα τον ιδιωτικό τομέα στη Θεσσαλονίκη όπου -όπως είπε- η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Ζήτησε επιτακτικά να γίνουν μαζικά τεστ με ευθύνη του δημοσίου, σημειώνοντας ότι ο μόνος τρόπος να βγει η χώρα από την καραντίνα είναι τα μαζικά τεστ, κάτι που είχε ζητήσει από τον περασμένο Μάρτιο, όπως υπενθύμισε. 

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε επί μακρόν στα προβλήματα που έχουν καταγραφεί στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης και ζήτησε από την κυβέρνηση να προμηθεύσει τους μαθητές, ιδιαίτερα τους αδύναμους με προσωπικούς υπολογιστές. Τόνισε δε την ανάγκη να αναβαθμιστεί η δυνατότητα των σχολείων ως προς την λειτουργία της τηλεκπαίδευσης. Επίσης θεώρησε ότι είναι απαράδεκτη η απόφαση της υπουργού Παιδείας να τιμωρούνται με απουσίες οι μαθητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και ζήτησε την ανάκληση αυτής της απόφασης. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Βαρουφάκης στον «αυταρχισμό» της κυβέρνησης και ιδιαίτερα στην απόφαση να απαγορευθεί η πορεία την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα είναι “παρών” στην πορεία τηρώντας αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας και κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη «να μας χτυπήσει».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT