Βολές Πάτριοτ από Δευτέρα στην Κρήτη

Βολές Πάτριοτ από Δευτέρα στην Κρήτη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βολές με αντιαεροπορικούς πυραύλους τύπου «Πάτριοτ» θα εκτελούν από τη Δευτέρα και για τρεις εβδομάδες στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ) στοιχεία των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) Ελλάδας, ΗΠΑ, Γερμανίας και Ολλανδίας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με τα επιτελεία και των υπολοίπων τριών χωρών, που αποτελούν τους βασικούς χρηματοδότες και χρήστες του ΠΒΚ, θα προχωρήσουν σε αυτή τη συνεργασία, ώστε να πιστοποιήσουν την εύρυθμη λειτουργία των αντιαεροπορικών συστημάτων τους.

Το προσωπικό και τα μέσα από ΗΠΑ, Γερμανία και Ολλανδία έφθασαν στην Κρήτη τις προηγούμενες ημέρες όπου και εγκαταστάθηκαν.

Η διαδικασία των βολών ξεκινάει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει συνολικά τρεις εβδομάδες, δίχως να αποκλείεται κάποια χρονική προσαρμογή.

Παρά τους περιορισμούς που θέτει η πανδημία στη μετακίνηση των συμμαχικών Ενόπλων Δυνάμεων, με προφανείς επιπτώσεις και στην εκπαιδευτική διαδικασία (ασκήσεις, επιχειρησιακή εκπαίδευση κλπ), η ενεργοποίηση του ΠΒΚ, λίγες ημέρες μετά και την χρήση του από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, εντάσσεται στην προσπάθεια διατήρησης της κινητικότητας.

Επιπλέον, συνδέεται και με την προσπάθεια του ΓΕΕΘΑ να προωθήσει την εικόνα της Κρήτης, ως ενός πυλώνα όπου μπορεί να συνδυαστούν πολλαπλές στρατιωτικές δραστηριότητες, πέρα από τις ευρύτερα γνωστές υφιστάμενες δυνατότητες της βάσης της Σούδας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT