Γ. Γεραπετρίτης: Ο νόμος θα επιβληθεί και δεν θα υπάρξει πορεία

Γ. Γεραπετρίτης: Ο νόμος θα επιβληθεί και δεν θα υπάρξει πορεία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η επέτειος του Πολυτεχνείου θα τιμηθεί με τον προσήκοντα τρόπο και μέτρο», διεμήνυσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. «Εορτασμός θα υπάρξει, ελπίζω να υπάρξει και ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο ρ/φ ΣΚΑΪ 100,3, υπογράμμισε ότι το Σύνταγμα επιτρέπει απαγόρευση διαδηλώσεων για λόγους δημόσιας ασφάλειας και δημόσιας υγείας. Πρόσθεσε δε ότι η δημόσια υγεία αποτελεί υποχρέωση και ανέφερε ότι «αν είναι αντισυνταγματική η απαγόρευση  διαδηλώσεων, θα έπρεπε να είχαν κριθεί αντισυνταγματικά και όλα τα μέτρα του περιορισμού της κίνησης που έχουν ληφθεί λόγω έξαρσης της πανδημίας, κάτι που δεν έγινε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι τελείως λάθος μήνυμα αυτό που δίνουν τα κόμματα στην ελληνική κοινωνία, όταν αυτό που λένε είναι πως υπάρχουν κάποιοι πολίτες πάνω από τους υπόλοιπους. «Όλη αυτή η συζήτηση είναι πολύ έξω από την κοινωνία όταν χθες είχαμε 71 νεκρούς», υπογράμμισε.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση ο νόμος θα επιβληθεί και δεν θα υπάρξει πορεία, αλλά η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία θα μπορέσει να καταθέσει στεφάνι στον χώρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή