Μηνύματα των αρχηγών με φόντο τον κορωνοϊό

Μηνύματα των αρχηγών με φόντο τον κορωνοϊό

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ατομική και συλλογική ευθύνη για την προστασία του ύψιστου αγαθού της δημόσιας υγείας από την πανδημία πρωταγωνίστησε στα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για τη φετινή επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο εορτασμός της οποίας έγινε λιτά υπό τις πρωτόγνωρες συνθήκες που επιβάλλει ο κορωνοϊός.

«Το μήνυμα που εκπέμπει, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, είναι καθολικό: η δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, διακηρύσσοντας ως σημερινό αγώνα την «υπέρβαση της ατομικότητάς μας» για το κοινό καλό. Τόσο η ίδια όσο και ο πρωθυπουργός κατέθεσαν κατά μόνας στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου. 

«Το διαχρονικό αίτημα για ελευθερία συμπληρώνεται από την υπευθυνότητα την οποία όλοι πρέπει να δείξουμε για να βγούμε πιο ισχυροί, αλλά και πιο ενωμένοι από αυτήν την πρωτοφανή περιπέτεια», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας ως προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας και την αλληλεγγύη σε όσους δοκιμάζονται περισσότερο.  

«Η δημοκρατία και η ιστορική μνήμη δεν μπαίνουν σε καραντίνα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας. Παρά την απαγόρευση συναθροίσεων, παρέστη ως επικεφαλής αντιπροσωπείας 50 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση τιμής στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας, τηρώντας όμως τα μέτρα προστασίας με μάσκες και αποστάσεις. Μήνυμα ενότητας, απέναντι στο καθεστώς αβεβαιότητας το ιού, εξέπεμψε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. «Δεν πρέπει να το αφήσουμε να μας διχάσει ούτε να μας στερήσει την ελπίδα», τόνισε, σεβόμενη απόλυτα τους έκτακτους περιορισμούς. Κατά των αντιλαϊκών πολιτικών έβαλε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Τα συνθήματα “Εξω οι ΗΠΑ”, “Εξω το ΝΑΤΟ”, “Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, δουλειά, μόρφωση, υγεία” εξακολουθούν να συγκλονίζουν», ανέφερε, από το μνημείο του ΕΑΤ-ΕΣΑ.

«Ποτέ πια διχασμός», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Αψηφώντας τις απαγορεύσεις, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης ηγήθηκε καθιστικής διαμαρτυρίας βουλευτών του κόμματος, με πλακάτ που ανέγραφαν «Αγώνας διαρκής για τη δημοκρατία» έξω από το Πολυτεχνείο, και πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή