Θ. Σκυλακάκης: Έχουμε μπροστά μας έξι δύσκολους μήνες

Θ. Σκυλακάκης: Έχουμε μπροστά μας έξι δύσκολους μήνες

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη να κάνει λόγο για έξι δύσκολους μήνες έως την έξοδο από την τρέχουσα κρίση, και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκούν οξεία κριτική στις κυβερνητικές επιλογές, άρχισε σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή η συζήτηση επί του κρατικού Προϋπολογισμού του επόμενου έτους. 

“Είμαι αισιόδοξος ότι θα βγούμε από αυτή την κρίση πιο δυνατοί μετά το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί έχουμε ακόμα έξι δύσκολους μήνες -μπορεί και πέντε, μακάρι να είναι και τέσσερις. Θα είναι δύσκολοι και πρέπει να τους βαδίσουμε με σύνεση και σωφροσύνη”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σκυλακάκης και τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της πολιτικής μεταρρυθμίσεων που σχεδιάζει και ακολουθεί η κυβέρνηση. “Η πραγματική λύση του προβλήματος βρίσκεται στην επίτευξη μακρόπνοης αυτοτροφοδοτούμενης ανάπτυξης. Θα πρέπει να υποστηρίξουμε ένα σύνολο πολιτικών που εισαγάγουν δομικές και σε βάθος μεταρρυθμίσεις”, υπογράμμισε από την πλευρά του και ο εισηγητής της πλειοψηφίας Χαρ. Παπαδημητρίου.

Στον αντίποδα, εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυρία Εφη Αχτσιόγλου με λόγο αιχμηρό κατά της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής, σημείωσε μεταξύ άλλων: “Ο Προϋπολογισμός του 2021 συζητείται σε μία δραματική συνθήκη, ανθρωπιστικής καταστροφής και υγειονομικής τραγωδίας. Το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται σε σημείο κατάρρευσης και η ευθύνη βαραίνει ακέραια τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση. Η αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας είναι αποτυχία του στρατηγικού μοντέλου που υπηρετεί”.

Για “ανεφάρμοστο, ατελέσφορο και προσωρινό” προϋπολογισμό μίλησε ο κ. Κ. Σκανδαλίδης (ΚΙΝΑΛ), προβλέποντας αναθεωρήσεις του από το οικονομικό επιτελείο τους προσεχείς μήνες. Ο κ. Ν. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) μίλησε για “βαθύτατα αντιλαϊκό προϋπολογισμό”, ενώ έντονα επικριτικός ήταν και ο κ. Β.Βιλιάρδος (Ελληνική Λύση). Ο εισηγητής του ΜέΡΑ25 Κρ. Αρσένης αναμένεται να τοποθετηθεί αύριο, καθώς η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή συνεχίζεται. Στην αυριανή συνεδρίαση αναμένεται να τοποθετηθεί και ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας. Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί μεθαύριο Πέμπτη, προκειμένου να εισαχθεί, στις 11 Δεκεμβρίου, στην Ολομέλεια για την τελική συζήτηση και ψήφιση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή