Άδ. Γεωργιάδης: Το λιανεμπόριο θα ανοίξει κλιμακωτά

Άδ. Γεωργιάδης: Το λιανεμπόριο θα ανοίξει κλιμακωτά

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Όταν οι ειδικοί δώσουν ημερομηνία για το πότε μπορούμε να ανοίξουμε το λιανεμπόριο, αυτό θα γίνει κλιμακωτά», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι «οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν όταν θα έχουμε την πλήρη εικόνα».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως οι σχετικές ανακοινώσεις «θα γίνουν με συγκροτημένο τρόπο ώστε ο κόσμος να γνωρίζει επακριβώς. Το μείζον είναι να μην υπάρχει σύγχυση, να γνωρίζει ο κάθε επιχειρηματίας πότε θα ανοίξει το κατάστημά του, με ποιους κανόνες, ποιες συνθήκες και πως ακριβώς θα δουλέψει. Αυτό προσπαθεί να εξασφαλίσει η Κυβέρνηση, ώστε να ενημερώσει τον κόσμο με τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα».

«Όταν οι ειδικοί μας δώσουν ημερομηνία για το πότε μπορούμε να ανοίξουμε το λιανεμπόριο, αυτό θα γίνει κλιμακωτά, όπως έγινε και τον Μάιο, από τα μικρότερα καταστήματα προς τα μεγαλύτερα και με πολύ αυστηρούς κανόνες. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπάρξει συνωστισμός μέσα σε πολύ μικρούς χώρους. Ακόμα και αν περπατάμε για να ψωνίσουμε σε εμπορικούς δρόμους, θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα. Δεν πρέπει κανείς να κυκλοφορεί αυτές τις γιορτές χωρίς μάσκα και αντισηπτικό στην τσέπη», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως είναι κάτι που θα συζητηθεί σε επόμενη φάση. «Το μείζον στην παρούσα φάση είναι ο έλεγχος της πανδημίας, ο οποίος επιτυγχάνεται με μεγάλη δυσκολία και με μεγάλο κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Δεν θα κάνουμε κάτι που δεν θα έχει την έγκριση των γιατρών», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το αν τα σούπερ μάρκετ αποτελούν εστία μετάδοσης του ιού ο υπουργός υπογράμμισε τα εξής: «Αυτή η φήμη που διαδόθηκε ότι τα σούπερ μάρκετ αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού, είναι απολύτως ψευδής. Τόσο ο ΕΟΔΥ όσο και οι ελεγκτικές υπηρεσίες της ΔΙΜΕΑ του υπουργείου Ανάπτυξης, που κάνουν καθημερινά ελέγχους στα σούπερ μάρκετ για τον τρόπο λειτουργίας τους, δεν έχουν παρουσιάσει το παραμικρό στοιχείο ότι στα σούπερ μάρκετ της Ελλάδος υπάρχει διάδοση του κορονοϊού τη στιγμή που μιλάμε. Επειδή στα σούπερ μάρκετ πηγαίνουν όλοι για να ψωνίζουν τα είδη πρώτης ανάγκης, θεωρώ εξαιρετικά ανεύθυνο να διαδίδουμε στην τηλεόραση τέτοιου τύπου φήμες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή