Βουλή: Πρώτη φορά εξ αποστάσεως ομιλία στην Ολομέλεια

Βουλή: Πρώτη φορά εξ αποστάσεως ομιλία στην Ολομέλεια

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά στα χρονικά της ελληνικής Βουλής πραγματοποιήθηκε ομιλία βουλευτή εξ αποστάσεως και όχι μέσα από την αίθουσα της Ολομέλειας. Πρόκειται για καινοτομία που οφείλεται στις σύγχρονες ανάγκες λόγω της πανδημίας, που υποχρεώνει τη Βουλή να έχει συγκεκριμένο αριθμό βουλευτών εντός της αίθουσας.

Ο πρώτος βουλευτής που ουσιαστικά εγκαινίασε αυτό το εγχείρημα ήταν ο Σπυρίδων Πνευματικός, βουλευτής Ευβοίας, ο οποίος εμφανίστηκε μέσω των οθονών που βρίσκονται πάνω από το προεδρία της Βουλής.

Το κανάλι της Βουλής, μάλιστα, έδωσε και πλάνο μόνο με τον βουλευτή, ο οποίος μιλούσε μέσω του ηλεκτρονικού του υπολογιστή, αφήνοντας για λίγο τα συνήθη πλάνα της Ολομέλειας.

Ο κ. Πνευματικός μίλησε για το Νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τίτλο: «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων».

Βουλή: Πρώτη φορά εξ αποστάσεως ομιλία στην Ολομέλεια-1

Αμέσως μετά, στο βήμα εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αφού καλωσόρισε αυτή την εξέλιξη, εξέφρασε την ευχή να τελειώσει σύντομα η πανδημία ώστε η Ολομέλεια να έχει περισσότερους βουλευτές «και οι συζητήσεις που γίνονται να είναι λίγο πιο ζωντανές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή