Υπ. Μετανάστευσης: Εντός έτους η μετεγκατάσταση όλων των υπηρεσιών στο κτίριο «Κεράνης»

Υπ. Μετανάστευσης: Εντός έτους η μετεγκατάσταση όλων των υπηρεσιών στο κτίριο «Κεράνης»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έως το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στο κτίριο «Κεράνης», στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «ένας στόχος ετών γίνεται πραγματικότητα και οι διάσπαρτες και απομακρυσμένες υπηρεσίες του υπουργείου, για πρώτη φορά, θα βρίσκονται κάτω από κοινή στέγη εξοικονομώντας πόρους του κρατικού προϋπολογισμού».

Συγκεκριμένα, η σταδιακή μετεγκατάσταση, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου, αφορά στο γραφείο του γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, στη Γενική Διεύθυνση Μεταναστευτικής Πολιτικής, στη Γενική Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, και στο αυτοτελές τμήμα Πολιτικού Σχεδιασμού Έκτακτης Ανάγκης, που λειτουργούσαν στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Ευαγγελιστρίας, στην Υπηρεσία Ασύλου επί της λεωφόρου Κανελλοπούλου, στην Αρχή Προσφυγών επί της οδού Φιλοξένου και Σπινθάρου στον Νέο Κόσμο, στην ειδική υπηρεσία Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων που στεγαζόταν στην οδό Λέκκα στο κέντρο της Αθήνας, στο γραφείο του γ.γ. Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο και στην κεντρική Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής Αιτούντων που στεγάζονταν στη λεωφόρο Συγγρού και, τέλος, στο τμήμα εξυπηρέτησης πολιτών τρίτων χωρών επί της οδού Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά.

Το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου θα παραμείνει στη λεωφόρο Κανελλοπούλου, ενώ το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Πειραιά που στεγάζεται στην οδό Ναυάρχου Νοταρά στον Πειραιά θα μεταφερθεί στο κτίριο της οδού Φιλοξένου και Σπινθάρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή