Προτάσεις από Φ. Γεννηματά για άρση των μέτρων

Προτάσεις από Φ. Γεννηματά για άρση των μέτρων

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα πυρά κατά της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας εξαπέλυσε χθες η Φώφη Γεννηματά, επαναλαμβάνοντας παράλληλα τη θέση του Κινήματος Αλλαγής για άρση του lockdown με διαφορετικές ανά περιοχή ταχύτητες, όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.  

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τις ευθύνες του Μαξίμου ως προς τον τρόπο που οργανώθηκε η χώρα τους τελευταίους μήνες, αλλά και για την αξιοπιστία των στοιχείων βάσει των οποίων κινήθηκε, αναφερόμενη σε πρόσφατα σχετικά δημοσιεύματα για τα οποία, όπως είπε, αναμένει τα αποτελέσματα της εισαγγελικής έρευνας που έχει παραγγελθεί. Εθεσε δε, στην ίδια κατεύθυνση, το ερώτημα αν η κυβέρνηση είχε τα σωστά στοιχεία ώστε να τα παράσχει στους ειδικούς, προκειμένου να λάβει και τις σωστές απαντήσεις ενόψει του δεύτερου κύματος.

Σε ανώτατο επίπεδο

Δείγμα της πρόθεσης της Χαριλάου Τρικούπη να αναβαθμίσει τη συζήτηση για την πανδημία σε ανώτατο επίπεδο, αλλά και να αναλάβει το κίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων αντιπολιτευτικά, αποτέλεσε η σχετική ερώτηση που κατέθεσε τη Δευτέρα η κ. Γεννηματά προς τον πρωθυπουργό. «Ελπίζω ότι θα έρθει την Παρασκευή στη Βουλή για να απαντήσει», σημείωσε χθες, απευθύνοντας άτυπο κάλεσμα προς τον κ. Μητσοτάκη. Παράλληλα, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έστρεψε τα πυρά της και στο μέτωπο της οικονομίας, υπογραμμίζοντας πως χρειάζονται εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης, διερωτώμενη «αν η κυβέρνηση περιμένει να μπουν πρώτα τα λουκέτα και μετά να λάβει μέτρα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.  

Ζήτημα ηγεσίας

Από τις αναφορές της κ. Γεννηματά δεν έλειψαν και τα τεκταινόμενα εντός των τειχών του κινήματος, με την αναζωπύρωση τις τελευταίες ημέρες του ζητήματος της ηγεσίας. «Δεν είναι δυνατόν σήμερα, με αυτή την κατάσταση, να μιλάμε για το τι θα γίνει ύστερα από ένα χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά, απορρίπτοντας εκ νέου ως άκαιρο το εν λόγω μέτωπο, αλλά και στέλνοντας έμμεσα μήνυμα προς όσους, στο εσωτερικό της Χαρ. Τρικούπη, ανακινούν τη συγκεκριμένη συζήτηση – στους οποίους προστέθηκε και ο Νίκος Παπανδρέου, προαναγγέλλοντας την υποψηφιότητά του. Ανάλογο μήνυμα, άλλωστε, αναμένεται πως θα εκπέμψει η ίδια και στο αυριανό Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή