ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε Βρυξέλλες και Αμμάν τη Δευτέρα ο Ν. Δένδιας

Σε Βρυξέλλες και Αμμάν τη Δευτέρα ο Ν. Δένδιας

Στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, και έπειτα στο Αμμάν, για να λάβει μέρος στην τριμερή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας, θα μεταβεί τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Η ημερήσια διάταξή του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ), περιλαμβάνει τις σχέσεις ΕΕ– Τουρκίας ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τις μετεκλογικές εξελίξεις στη Γεωργία, την κατάσταση στη Βενεζουέλα, καθώς και ανθρώπινα δικαιώματα. Επίσης, θα συζητηθεί η πορεία των διατλαντικών σχέσεων της ΕΕ. Τέλος, κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας θα εξετασθεί το ζήτημα της στρατηγικής αυτονομίας της Ένωσης, καθώς και οι τρέχουσες εξελίξεις στο Χονγκ-Κονγκ.

Μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στο Αμμάν, προκειμένου να συμμετάσχει στην τριμερή Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας.

Τη Σύνοδο αναμένεται να απασχολήσουν η τριμερής συνεργασία σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, καθώς και περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τη Συρία, σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.