Μετωπική για την κατοικία Τσίπρα στο Σούνιο

Μετωπική για την κατοικία Τσίπρα στο Σούνιο

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα σπίτι με θέα στη θάλασσα ήταν αρκετό για να εκτινάξει το πολιτικό θερμόμετρο λίγο πριν από τη συζήτηση του προϋπολογισμού. Την αρχή έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη φωτογραφία του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα, στην οποία αναφέρθηκε και ο ίδιος ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης στην προχθεσινή του συνέντευξη, ενώ τη σκυτάλη πήρε η Ν.Δ. για την κατοικία που νοικιάζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Σούνιο.

Η «γαλάζια» παράταξη, έπειτα από δημοσιεύματα, ζήτησε επίμονα απαντήσεις από την Κουμουνδούρου: για το ποσό που καταβάλλει κάθε μήνα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τον μισθωτή, αν ανακαίνισε το σπίτι που νοικιάζει, αν έχει δηλωθεί στο Τaxisnet, καθώς και να δοθεί στη δημοσιότητα το μισθωτήριο. «Πρόκειται για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης. Οι πολίτες δικαιούνται να ξέρουν», ανέφεραν από την πλειοψηφία.

Η ανάρτηση

Οι απαντήσεις που έδιναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον αρχηγό τους, για περίπου 48 ώρες, δεν ήταν επαρκείς και αυτό οδήγησε τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει σε μια ανάρτηση για το καθεστώς ενοικίασης του εν λόγω σπιτιού. Ξεκαθάρισε πως είναι διαφορετικό από αυτό που ενοικίαζε το 2015-2019 (185 τ.μ.) για 1.200 ευρώ τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες του χρόνου. Το νέο μισθωτήριο αφορά μια οικία 71 τ.μ. στη Λαυρεωτική με αντίστοιχο εμβαδόν υπογείου. Οπως ανέφερε, το ενοίκιό του ανέρχεται στα «500 ευρώ μηνιαίως για τα πρώτα τρία χρόνια και 900 ευρώ μηνιαίως για τον τέταρτο χρόνο». Επεσήμανε πως τις εργασίες της ανακαίνισης της κατοικίας ανέλαβε ο ιδιοκτήτης και κόστισαν 20.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Η απάντηση της Ν.Δ. εστίασε στο ύψος ενοικίου που καταβάλλει ο τέως πρωθυπουργός. «Μας λέει λοιπόν ότι νοικιάζει ένα σπίτι 142 τετραγωνικών, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, σε οικόπεδο ενός στρέμματος, μπροστά στη θάλασσα, με 500 ευρώ τον μήνα! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο ιδιοκτήτης ξόδεψε 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για ανακαίνιση, προκειμένου να “μπαίνει μέσα” ουσιαστικά με αυτό το χαμηλό ενοίκιο των πεντακοσίων ευρώ. Δηλαδή ξόδεψε 20.000 + ΦΠΑ τώρα, για να εισπράξει 18.000 σε τρία χρόνια και να πληρώσει και τον ΕΝΦΙΑ. Οταν μάλιστα είχε βάλει πωλητήριο στη βίλα έναντι 1.200.000 ευρώ!», ανέφεραν σκωπτικά από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Η κόντρα συνεχίζεται με τον Αλ. Τσίπρα να καταθέτει εξώδικα κατά των δημοσιογράφων που συντηρούν το θέμα και τη Ν.Δ. να μιλάει για «παραμύθια που δεν τα πιστεύουν ούτε οι πιο φανατικοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή