Ντελίριο Βελόπουλου: Προτιμώ να είμαι ψεκασμένος, παρά μπολιασμένος

Ντελίριο Βελόπουλου: Προτιμώ να είμαι ψεκασμένος, παρά μπολιασμένος

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση αντίδραση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκάλεσε το αντι-εμβολιαστικό παραλήρημα Βελόπουλου από το βήμα της Βουλής, όπου μεταξύ άλλων προχώρησε και σε συκοφαντικές και ατεκμηρίωτες κατηγορίες εναντίον μελών της επιτροπής των ειδικών για τον κορωνοϊό.

Ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, αναφερόμενος στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό, δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι «προτιμώ να είμαι ψεκασμένος, παρά μπολιασμένος», ωστόσο δεν έμεινε εκεί: Εξαπέλυσε επίθεση κατά μελών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, κατονομάζοντας και αφήνοντας υπόνοιες περί χρηματισμού τους προκειμένου να εκφοβίζουν τον κόσμο.

«Έχουν βάλει τους ειδικούς να κάνουν μονομερή ενημέρωση. Το περίεργο είναι ότι όλοι αυτοί οι ειδικοί έχουν πάρει πολλά λεφτά. Ποσά 500 – 700 χιλ. ευρώ από δήθεν ερευνητικά προγράμματα», είπε.

Κατόπιν έκανε και ονομαστικές αναφορές: «Η Λινού είναι στέλεχος, αν όχι η ίδια ιδρύτρια, της Πρόληψης. Μιας ΜΚΟ για λαθρομετανάστες. Συμπτωματικά έμμεσα ή άμεσα ρουφάνε χρήματα και βγαίνουν στα κανάλια για να μας λένε πόσο επικίνδυνος είναι ο κορωνοϊός και να μας κλείσουν στα σπίτια. Τι δουλειά έχει η κυρία Λινού που έχει ΜΚΟ; Τι δουλειά έχει ο Μαγιορκίνης που κάνει έρευνα για το aids να μιλάει για τον κορωνοϊό; Τι δουλειά έχει ο Σύψας να βγαίνει και να τρομοκρατεί;».

«Προτιμώ να είμαι ψεκασμένος. Μπολιασμένος δεν θέλω να είμαι. Μπολιασμένος με τον κάθε Χασάν, που ήθελε ο πρωθυπουργός μας», συνέχισε και συμπλήρωσε κατόπιν: «Τον δικό μου πατέρα πειραματόζωο δεν θα τον κάνω ποτέ, το δικό μου σώμα μπορώ να το κάνω ό,τι θέλω, αλλά το σώμα του φίλου μου, του θείου μου, του πολίτη, του Έλληνος, δεν θα το κάνω πειραματόζωο».

«Γιατί κανείς δεν λέει ότι υπάρχει φάρμακο, το έλεγα πριν κάνα μήνα, ότι υπάρχει φάρμακο», είπε και άφησε αιχμές εναντίον της Pfizer, αποκαλώντας… «κτηνίατρο» τον CEO της φαρμακευτικής εταιρίας Αλμπέρτ Μπουρλά.

Απάντηση Γεωργαντά και Βούτση

Απαντώντας, ο υφυπουργός ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε το βήμα Βουλής για τη διάδοση τέτοιων αντιεπιστημονικών απόψεων.

«Ας αφήσουμε την επιστημονική κοινότητα και τους αρμόδιους εξουσιοδοτημένους φορείς να δώσουν την κατεύθυνση. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει την επιλογή του. Όμως το βήμα της Βουλής δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για καλλιέργεια φόβου και ανασφάλειας», είπε.

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, κάλεσε την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα να αντιδράσουν δυναμικά και πειστικά στην ρητορική του φόβου.

«Εκτιμώ πως η ρητορική του κ. Βελόπουλου ήταν ευθεία και συνειδητή τροφοδότηση του πνεύματος φοβίας των εμβολιασμών μέσα σε μια κοινωνία που έχει ερωτηματικά και φόβο αλλά πρέπει να βοηθήσουμε ώστε ό,τι φέρουν οι επιστήμονες να χρησιμοποιηθεί για να ορθοποδήσει η χώρα», τόνισε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «η κυβέρνηση και τα αρμόδια τμήματα των κομμάτων να έχουν την ευαισθησία και να αισθανθούν το χρέος ώστε άμεσα να υπάρχει απάντηση με στοιχεία σε αυτή τη ρητορική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή