ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεύτερη Διάσκεψη για θέματα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου

Δεύτερη Διάσκεψη για θέματα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου

Αύριο, Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου στις 15:30, πραγματοποιείται η «2η Διάσκεψη για τα θέματα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου» στο πλαίσιο της περαιτέρω αναβάθμισης των σχέσεων σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Στη διάσκεψη θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος  Δένδιας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ από αμερικανικής πλευράς ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η παρουσία των γερουσιαστών Κρις Βαν Χόλεν, της Πολιτείας του  Μέριλαντ  και Ρόμπερτ Μενέντεζ, της Πολιτείας  Νιού Τζέρσεϊ, δύο από τους σημαντικότερους υπερασπιστές των ελληνικών θεμάτων στην αμερικανική πολιτική σκηνή.

Συμμετέχουν επίσης ηγετικές προσωπικότητες, διαμορφωτές της κοινής γνώμης, δεξαμενές σκέψεις, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού χώρου μεταξύ των οποίων, η Πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, κα. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, κ. Τζέφρεϊ Πάιατ, ο κ. Ντέιβιντ Χάρις, εκτελεστικός διευθυντής της αμερικανικής εβραϊκής επιτροπής στη Νέα Υόρκη κ.α.

Στη διάσκεψη θα συζητηθεί σειρά θεμάτων που περιλαμβάνουν: τις σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και ΗΠΑ, την αντιμετώπιση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, την ανάδειξη της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας, την αεροπορική δύναμη ως κλειδί σταθερότητας και ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο, τις δεσμεύσεις των Αμερικανών για τα δυτικά βαλκάνια, τις επιπτώσεις των αμερικανικών εκλογών στην εξωτερική πολιτική, την ενίσχυση των σχέσεων Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας σε επίπεδο άμυνας, ασφάλειας, ενέργειας, εμπορίου και τουρισμού, την κατανόηση της Τουρκικής στρατηγικής και τις εντάσεις που αυξάνονται στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς τον αντίκτυπο των οργανισμών της διασποράς στις διεθνείς σχέσεις.

Η εκδήλωση στηρίζεται και συν-διοργανώνεται  από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το  Hellenic American Leadership Council στο οποίο ηγείται  ο κ. Endy Zemenides.

Η ψηφιακή εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό. Οι συζητήσεις και παρουσιάσεις θα διεξαχθούν στην Αγγλική γλώσσα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν δωρεάν την εγγραφή ΕΔΩ. Για να ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης πατήστε ΕΔΩ.