Κύπρος: καταψήφιση του προϋπολογισμού

Κύπρος: καταψήφιση του προϋπολογισμού

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταψηφίστηκε, χθες, για πρώτη φορά από το 1963, ο προϋπολογισμός της κυπριακής κυβέρνησης. Κατά ψήφισαν 29 βουλευτές, ενώ υπέρ 24. Καθοριστική για την έκβαση της ψηφοφορίας υπήρξε η απόφαση του Δημοκρατικού Κόμματος να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, λόγω της άρνησης της κυβέρνησης να παραδώσει στον γενικό ελεγκτή φακέλους κατ’ εξαίρεσιν πολιτογραφήσεων επενδυτών, οι οποίοι απέκτησαν «χρυσά» διαβατήρια.

Η κυβέρνηση υποστήριξε πως οι φάκελοι δεν ήταν δυνατόν να δοθούν καθώς έχει γνωμάτευση του γενικού εισαγγελέα που το απαγορεύει λόγω της έρευνας που διεξάγεται από τετραμελή ερευνητική επιτροπή που διόρισε και η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη. Στη Λευκωσία επικρατεί προβληματισμός για την έκβαση της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή, διότι, όπως λέγεται,  υπάρχουν για το επόμενο διάστημα αυξημένες ανάγκες για κρατικά κονδύλια λόγω του κορωνοϊού, οι οποίες καθίσταται πλέον δύσκολο να αντιμετωπιστούν. 

Λόγω του προεδρικού συστήματος που ισχύει στην Κύπρο, πάντως, η καταψήφιση του προϋπολογισμού δεν οδηγεί σε πτώση της κυβέρνησης, καθώς κατά κανόνα οι κυβερνήσεις στη Κύπρο δεν διαθέτουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή