«Ενορχηστρωτής της σκευωρίας ο Αλ. Τσίπρας»

«Ενορχηστρωτής της σκευωρίας ο Αλ. Τσίπρας»

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι και πλέον ώρες διήρκεσε η κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, που διερευνά τους πολιτικούς και δικαστικούς χειρισμούς για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών χωρίς στοιχεία στην υπόθεση της Novartis, αλλά και καταγγελίες για παραδικαστική δραστηριότητα του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε όλα όσα γνώριζε στην ανακρίτρια, καθώς από την αρχή αυτής της υπόθεσης έχει ταχθεί υπέρ της άποψης πως πρέπει να ανευρεθεί η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός κατονόμασε ως ενορχηστρωτή της σκευωρίας για τη Novartis τον Αλέξη Τσίπρα και ως ηθικό αυτουργό για τις ενέργειες των εισαγγελέων τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Επίσης, κατέθεσε περίπου εκατό κρίσιμα έγγραφα για την υπόθεση.

Κατά την έξοδό του από το ανώτατο δικαστήριο, ο πρώην πρωθυπουργός σε δήλωσή του τόνισε: «Είναι εθνικό καθήκον να αναδειχθεί η αλήθεια σε αυτήν την άθλια σκευωρία. Η Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύομαι απολύτως, έχει 
πλέον τον λόγο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή